понеділок, січня 25, 2021

    День 22 січня увійшов до національного календаря як важливе державне свято – День Соборності України. Саме цього дня у 1919 році відбулася подія, про яку мріяли численні покоління українських патріотів: було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.
    Відтоді День Соборності усім нам нагадує про те, що сила нашої Батьківщини – в єднанні не лише її  територій, а й людей, їх думок та вчинків.

Перед нами й сьогодні стоїть завдання об'єднатися навколо ідеалів свободи і демократії, боротися за національну гідність, дати відсіч ворогові і повернути наші тимчасово окуповані землі.

До Дня Соборності України в нашій бібліотеці було створено тематичну виставку «Соборність – запорука майбутнього України», яка закликає всіх берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності

Також, на виставці представлені книги та матеріали, що розповідають про найважливіші події та дати в історії нашої країни, історичні факти, що вчать єднатися у боротьбі заради досягнення спільної мети.

Тож, бажаємо кожному, урочисте свято Соборності, зустріти з відкритим серцем, з вірою в щасливе майбутнє держави та гідне життя.