вівторок, листопада 21, 2023

Черговий книжковий дарунок нашим читачам

Раді повідомити всім нашим читачам про черговий книжковий дарунок. Цього разу нашу книгозбірню поповнив наш юний читач Матвій Поліщук. Нові цікаві книги із захоплюючим сюжетом вже чекають на своїх читачів. А книги із серії «Minecraft» будуть особливо цікавими для дітей-любителів однойменної онлайн-гри. Ці книги допоможуть відволікти дітей від екрану мобільного телефону, ноутбука чи комп'ютера, адже, героїв гри можна побачити не лише віртуально, а й на сторінках даних ілюстрованих книг, поринувши з ними в пригодницькі історії.

Детальніше про дані книги:

Кавагуті Т. Доки кава не охолоне: роман / Тосікадзу Кавагуті; пер. з англ. Н. Гоїн. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. – 240 с.

У цій невеликій кав'ярні вже понад століття подають найсмачнішу кофе. Тут можна посидіти за філіжанкою цього гірко-сладкого напою, відволіктися від буденних проблем і... вирушити у подорож у часі. Щоб зустрітися з коханим, з яким вас колись розлучили кілометри. Чи отримати лист від чоловіка, який забув про вас через хворобу. Знову хоча б на мить побачитися із сестрою, яка загинула в автокатастрофі. У кожного свої причини побувати в минулому. Проте є умова: встигнути повернутися в майбутнє, доки кава не охолоне...

Еліопулос Н. Minecraft. Вперед, у гру! / Нік Еліопулос; іл. Люка Флауерса; пер. з англ. Сергія Стеця. – К.: АРТБУКС, 2019. – 144 с.

Перша пригодницька історія по грі Minecraft! Четверо досвідчених гравців Майнкрафт мають спільну таємницю: окуляри віртуальної реальності, змайстровані вчителькою природознавства, можуть переносити друзів у гру! Але раптом виявляється, що Майнкрафт справді став реальним і небезпечним, тож єдиною надією на порятунок стає дівчинка, котра нещодавно перейшла в їхній клас…

Еліопулос Н. Minecraft. Ніч кажанів / Нік Еліопулос; іл. Люка Флауерса; пер. з англ. Сергія Стеця. – К.: АРТБУКС, 2019. – 144 с.

Зомбі вже близько... а з ними й кажани! Коли орда зомбі атакує їхнє селище у Майнкрафті, а зграя кажанів зриває уроки в школі, наші п'ятеро гравців задаються питанням: хто стоїть за цим нашестям монстрів... і чи скасували на сьогодні математику?

Еліопулос Н. Minecraft. Глибоке занурення / Нік Еліопулос; іл. Люка Флауерса; пер. з англ. Сергія Стеця. – К.: АРТБУКС, 2020. – 144 с.

Пригоди тривають у третій книзі офіційної серії «Майнкрафт. Хроніки Вудсворду» за сюжетом найпопулярнішої гри всіх часів! Цього разу на Еш, Морґана і трьох їхніх однокласників чекає глибоке занурення у водному біомі.

Незвідані глибини ваблять красою і дивами, а карта скарбів обіцяє незабутні пригоди...

А раптом це пастка загадкового Короля кликунів? Повітря дедалі менше — чи вдасться друзям вижити й розкрити таємницю?

Еліопулос Н. Minecraft. Цифрова загроза / Нік Еліопулос; іл. Люка Флауерса; пер. з англ. Сергія Стеця. – К.: АРТБУКС, 2020. – 144 с.

Четверта книга неймовірних пригод в офіційній серії «Майнкрафт. Хроніки Вудсворду»!

У попередній книзі історія обривається на найцікавішому місці... Що робитимуть друзі, опинившись у небезпечній ситуації? Хто ж усе-таки розставляє усі ці пастки та називає себе Королем кликунів?

Тим часом на Вудсворд насувається цифрова загроза...

Еліопулос Н. Minecraft. Таємниця підземелля / Нік Еліопулос; іл. Люка Флауерса; пер. з англ. Сергія Стеця. – К.: АРТБУКС, 2020. – 144 с.

П’ята книжка в офіційній серії «Майнкрафт. Хроніки Вудсворду» нарешті розкриє нам таємницю – що ж це за джерело сили Короля кликунів, сховане глибоко в підземеллі. Які ще небезпеки чекатимуть друзів? І чий же це лиховісний план?

Україна: незалежність, гідність, свобода!

21 листопада відзначаємо День Гідності та Свободи. Цей день пов’язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній та квітучій державі. Щорічно в Україні відзначаються ряд заходів приурочені цим подіям. 
Мета заходів – вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, сприяння національно-патріотичному вихованню дітей та учнівської молоді, розвитку почуття національної самосвідомості та громадянської активності, формування розуміння єдності і цілісності України, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині та стати на захист державних інтересів країни.

Тож, з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у нашій книгозбірні підготовлено тематичну виставку літератури і матеріалів «Україна: незалежність, гідність, свобода», матеріали якої будуть корисними всім любителям сучасної історії, справжнім патріотам й кожному, хто творить наше майбутнє й щиро вболіває за долю своєї Батьківщини.