пʼятницю, березня 07, 2014

Весна прийшла - жіноче свято принесла


 
     Весна і жінка між собою схожі,
          І будуть схожі ще мільйони літ.
              Як жити без весни Земля не може,
                  Так без жінок не може жити Світ.
     Після холодних зимових днів, з ледь відчутним весняним подихом і першими сонячними променями, приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою.
Цього року дане свято співпало з сумними й тривожними подіями в країні та не набуло відповідної масштабності. Та все ж, не завадило нашим юним користувачам подарувати святкову атмосферу та додати весняний настрій усім відвідувачам бібліотеки. 
Вони самостійно створили творчий дарунок для найріднішої та наймилішої їм людини – матусі, сестри, бабусі. За допомогою чималої кількості дитячих малюнків було організовано виставку «Своїми руками – малюнок для мами», яка була присвячена усім ніжним, найдорощим витонченим створінням – жінкам.

А жінка-матір на весну так схожа.
Така ж красива, ніжна, осяйна.
Дзвінка і гарна, світла і пригожа,
Чарівна й щедра, як сама весна.
    В кожній такій роботі, в кожному малюнку відчувається свіже та яскраве бачення краси пробудження української мальовничої природи дитячими очима.
 
Немає кращого, як це - весна і мати
З дитям за руку! Просто дивина!
    Тож  всіх жінок вітають з святом діти 
 І тим, підтверджують свою любов. 
      Зображене віття розквітлих фруктових дерев, пишні букети весняних квітів, немов передають свої неймовірні пахощі, а швидкі стумочки, що «ожили» після тривалого зимового сну, дзюркочуть, наче радіють приходу весняної пори. Та й перші вісники весни – перелітні птахи, які відчули відступ суворих вітрів та морозів, повертаються на Батьківщину із дзвінкою та радісною піснею. Все це гармонійно доповнює весняну панораму, об’єднуючи всі малюнки в єдину образотворчу композицію.
    Ми переконані, що протягом днів, коли діятиме виставка, всі користувачі відчують святковий настрій, щирість й тепло дитячих сердець. І сподіваємось, що у кожному з нас, з приходом весни й оновленої природи, теж відбудуться зміни на краще, прокинуться тільки найкращі почуття: любов до рідної природи, весни, України. 
     Тож, дорогі жінки, у це чудове свято, ми щиро бажаємо Вам, весняної повені щастя, натхнення, нових творчих успіхів і життєвих перемог. Нехай лагідна посмішка весняного сонця дарує Вам міцного здоров’я, красу та чарівність, родинне тепло та затишок.
 І нехай Ваша доброта, ніжність, жіночність завжди сповнюють серця радістю і любов’ю, будуть запорукою миру та злагоди, здійснення кращих мрій і сподівань, а Ваша праця йде на користь справі, дає наснагу, для здійснення всіх Ваших задумів та мрій. Щасливої Вам жіночої долі, надійного чоловічого крила, квітів – ніжних і духмяних.