неділю, вересня 01, 2024

Підсумки літнього читання вголос.

Насправді, в наш час люди читають дуже багато – незліченні повідомлення в соціальних мережах, стрічки новин, пости друзів, улюблені блоги в Інтернеті, тощо. Але книги ніщо не замінить.

Адже, всім відомо, що читання книг – це безумовно корисна навичка людини, що підвищує її інтелектуальний рівень. Особливим є голосне читання, яке стимулює розвиток мозку й уяви, покращує пам'ять та увагу, формує словниковий запас.

            Наші бібліотечні голосні читання влітку були різноманітними.


Читання дорослих відвідувачів дітям – це своєрідна форма спілкування між дитиною та дорослим, що полегшує пізнання і розуміння цього світу наймолодшими читайликами чи слухачами. Дитина вчиться довіряти, слухати, брати приклад із дорослого.

Читання юних відвідувачів своїм найкращим друзям сприяє саморозвитку як читача, так і слухача. Таке читання, стає цікавим, корисним,а подальше обговорення прочитаного, вчить дітей діалогу, міркувати над змістом твору, формувати й виражати власну думку.

І зовсім новий, але цікавий для нас досвід – це голосні читання для собаки ( або ж, #хвилинка_длясобаки у групі Books&dogs). Такі особливі голосні читання, неабияк зацікавили і полюбилися юним читачам, які із задоволенням читали для чотирилапих пухнастиків. Це був досить веселий досвід, який водночас, вчить дітей любові не лише до читання, а й виховує дбайливе ставлення до найвірніших друзів – собак.

  

Отже, читання книг розвиває соціальні навички, здатність до співпереживання, саморозвитку. А ще, читання – це своєрідна форма релаксації, яка допомагає боротися зі стресом і поганим настроєм. Книга здатна одночасно і активізувати мислення, і розслабити, і відволікти від проблем. 

Тож, побільше читайте, надихайтесь, насолоджуйтесь захопливими історіями! 

Дивіться наше тематичне відео за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=o8Vsh8zuods