неділю, вересня 01, 2013

Добрий день, Країно Знань!

 
І знову осінь, як щороку,
В цю світлу вересневу рань
Ми поспішаємо до школи
Набратись мудрості і знань.
    
      Ось і закінчилися літні канікули. Вже відчувається осіння прохолода зранку, але день ще по-літньому теплий та сонячний. І знову перший дзвінок покликав учнів до навчання. Адже, в Україну прийшло вересневе свято мудрості – День знань, з якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас. Кожен знає, що без освіченої нації немає успішної, міцної держави.
Героями цього свята є викладачі та вчителі, студенти та учні, батьки та всі освітяни, які допомагають здобувати знання, такі важливі для нашого майбутнього. Це свято, яке об’єднує всі покоління і веде вже протягом багатьох тисячоліть до навчальних закладів.
 День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей.
Вже традиційно, свято 1 Вересня, зібрало чимало школярів Любитівської ЗОШ: кого вперше, а кого на останній рік навчання. 
Ми знов злетілися до школи,
Щоб мудрими у світі йти.
Немов у власний вулик бджоли,
Щоб тут навчатися й рости.

 Розпочали шкільну лінійку урочистою ходою головні винуватці свята – першокласники та випускники
     Перші вітальні слова пролунали від вчителів, які намагалися донести важливість навчання у житті для кожного та заспокоїти батьків, які привели своїх дітей до школи вперше. 
В свою чергу, від імені усіх батьків щирі слова вдячності вчителям висловила Шворак А., яка подякувала викладачам за їхню нелегку педагогічну працю, підтримку, терпіння та розуміння. І за гарною українською традицією, батьки подарували запашний та духмяний хліб учителю, яка поведе їх дітей захоплюючою дорогою в Країну Знань.
 
Та більш за всіх хвилювалися першокласники, на яких чекало знайомство зі школою та першим вчителем. Це старт та довгий шлях, який веде дітей у глибини науки, буде вчити долати перешкоди, виховувати свій характер і волю.
Нам школа дивний світ відкрила,
Щодня нові знання дає.
Ну, а знання
велика сила,
Й велика мудрість в цьому є.
А випускники... Зараз вони передають естафету першачкам, а у них попереду – самостійне доросле життя. Але для всіх школярів – це чарівне і веселе свято, бо воно зібрало за шкільні парти всіх друзів. 
       Ще ривок, ще рік, іще ледь-ледь,
          І життя доросле вас чекає,
          Що ж, дівчата й хлопці, в добру путь!
          Час від нас роботи вимагає.

Продовжуючи традицію, найкращі учні школи мали честь віднести вінки та квіти до Обеліска Слави, таким чином вшановуючи пам'ять про загиблих та пропавших безвісті у Великій Вітчизняній війні, односельчан.
Також, на святковій лінійці були присутні почесні гості, представники районної та місцевої влади, які не тільки привітали присутніх зі святом, а й подарували цінні та корисні подарунки великій шкільній родині. 
Святковий настрій всім присутнім додали чудові музичні композиції у виконанні юних талантів нашої школи: Шинкарук А., Шевчук Д. та ін. Неабияк здивували й порадували присутніх найменші винуватці свята наші першачки, виконавши кілька музичних номерів.
 По завершенню дійства учні 11 та 1 класів, на згадку про цей, особливий день, обмінялися подарунками та щирими побажаннями.
Свято завершилося мелодією шкільного вересневого дзвоника, який покликав всіх школярів на перший, у цьому навчальному році, урок.
Не оминуло свято й бібліотечного порогу нашої книгозбірні. 
У День знань – бібліотекарі підготували план на цілий навчальний рік, що включатиме заходи, спрямовані на активізацію читання учнів, підтримку та розвиток сімейного читання, популяризацію науково-пізнавальної літератури, розширення бібліотечних послуг для користувачів через мережу Інтернет.

   Цього святкового дня школярів вже чекала підготовлена виставки літератури "Знання нам стелять стежку у майбутнє", "Сьогодні ви вивчаєте", розділи яких зацікавили дітей і неодмінно стануть у пригоді під час подальшого складного навчального процесу. 
Книжок ми напнемо вітрила,
Полинем в незнані світи.
Клянемось тобі, Україна,
Достойними тебе зрости!
  Також, чимало корисної літератури можуть тут знайти й абітурієнти, на яких чекає цикл довідкових видань: словників, енциклопедій, довідників та ін.
  Тож, учіться, любі діти, старайтеся бути розумними і мудрими, сильними і добрими, допитливими і ввічливими, щоб стати справжніми синами і доньками нашої Батьківщини. Пам’ятайте, Україна це ми з вами. Якими будемо ми, такою буде й наша Україна. Будьте гідними й справжніми господарями у нашому спільному домі.
Наш спільний дім велика Україна,
Сьогодні всіх дітей скликає на урок.
Щаслива буде хай кожнісінька дитина
І впевнено в науку робить крок!
  Нехай в житті кожного громадянина, завжди буде місце для знань, які допомагають справлятися з життєвими негараздами.
Усім, хто прагне здобути знання бажаємо досягти своєї мети та впевнено йти дорогою знань. Якщо ти хочеш, віриш, прагнеш, можеш лише тоді приходить успіх. Вперед до знань!