понеділок, серпня 06, 2012

Благодійні справи та нові книги у подарунок


Дім, де живе книга —

 це затишок і комфорт.

 

   Ніщо так не прикрашає людину, як благодійна діяльність. Ця дуже гарна риса є і в волинського благодійника Степана Івахіва, який започаткував програму «Бібліотека майбутнього».
   Насамперед, ця програма спрямована на сільські та селищні бібліотеки, які менш забезпечені необхідними ресурсами, ніж бібліотеки міст.  Дана програма дасть змогу  покращити умови праці та обслуговування користувачів у сільських та селищних бібліотеках, поповнити бібліотеки новим книжковим фондом, забезпечити Інтернетом, необхідними меблями, технікою, а за потреби замінити в цих приміщеннях старих вікон на енергоощадні. Адже: “Не повинно бути так, що в бібліотеці є нові книжки, а затишок і комфорт  - відсутні”,  - наголошує під час своїх зустрічей Степан Івахів.
   Нещодавно, благодійний фонд Степана Івахіва  «Патріот Волині»  завітав до нашого села з безліччю чудових та корисних подарунків, які отримала Любитівська сільська рада та представники організацій, що входять до її складу (школи, клуби, бібліотека, лікарня).
Подарована фондом нова звукова апаратура стане безцінною річчю для любитівського сільського Будинку культури у проведенні різноманітних свят та масових заходів, а тенісний стіл вже став новою цікавою розвагою для сільської молоді.
  Отримала подарунки й наша бібліотека, а саме: цифровий фотоапарат, пилосмок, нові вікна та двері, які будуть невдовзі замінені. А ще, неоціненним подарунком став комплект з різних за тематикою книжок. Надалі ж, бібліотека зможе самостійно замовляти потрібні книги для своєї книгозбірні, опираючись на попит та смаки читачів свого села.У майбутньому буде укладено договори на комплектування книгами. 
  


  Тож, програма «Бібліотека майбутнього» Волинського благодійного фонду "Патріот Волині" Степана Івахіва дасть можливість активним волинянам, читати все, що забажається, бо сьогодні саме література сучасних українських письменників користується великим попитом.
  Читачі з цікавістю зустріли появу нових книг у нашій бібліоеці і вже чимало взяли  вподобані книги для читання.
  Справжнім святом для дітей нашого села стала поява мальовничого майданчика, на який так довго чекала місцева малеча. 
   Ніби з-під землі  виросли яскраві дерев’яні фігурки: паровозик, пісочниці, лицарські вежі, гірки, столики зі стільцями, розфарбовані під мухоморчики, лавочки з різьбленими спинками, гойдалки та багато інших цікавих речей. Яскраві кольори, чудернацькі фігурки – це ж просто казка для малечі нашого села. 
    З його появою центр села, де він знаходиться, немов ожив: тут чути радісний  та галасливий сміх дітей, видно усмішки їхніх батьків, що дбайливо спостерігають за ними сидячи на зручних лавочках.
 
  Все це стало можливим завдяки допомозі Стапана Івахіва і авторів  дитячого майданчика - подружжя Шевчуків.
  На сьогоднішній день у Любитові є казкове містечко, куди з радістю батьки разом зі своїми дітками ходять на прогулянки та розваги.
   Ми щиро вдячні  за цінні  подарунки Волинському фонду С.Івахіва  і віримо у те, що  таких  людей багато і їх допомога – це безкорисливе покликання  кожного, хто має таку можливість.