пʼятницю, травня 25, 2018

Травень в саду і на городі


В останній місяць весни багато хто мріє про відпочинок, адже, дерева відцвіли, подекуди вже зав'язалися плоди, зеленіє соковита трава. Здається, можна спокійно насолоджуватися чашкою чаю чи кави в улюбленому саду, але це не зовсім так. Хорошому господарю не слід цієї пори забувати про травневі прохолодні вечори, які можуть негативно вплинути на улюблені квіти та інші рослини, про періодичне підживлення та розпушування ґрунту, санітарне обрізання деяких видів дерев і чагарників, подбати про захист рослин від шкідників, висадження теплолюбивої розсади, посів багаторічників, тощо.
Тож, про всі ці важливі правила щодо необхідного догляду за рослинами можна було почути на черговому засіданні клубу "Квітникар"
Під час зустрічі виносились до обговорення питання, що хвилювали наших квітникарок: когось цікавила робота з газоном, який вважається основою доглянутого і охайного двору, когось турбували садові рослини, а інших городні клопоти
Відповіді на ці не прості запитання здебільшого знаходили у тематичній літературі, а на складніші, шукали підказки на спеціально-підібраних сайтах Інтернет мережі. Варто сказати, що такі зустрічі допомагають нашим рослинолюбам не лише ділитись досвідом один з одним у вирішенні певних проблем, а й відпочити від буденності, спілкуючись у гарній і затишній атмосфері.