пʼятницю, березня 31, 2017

Всеукраїнський Тиждень дитячого читання

     Нарешті для учнів Любитівської ЗОШ настали весняні канікули. А це означає, що прийшов час у нашій бібліотеці розпочати Всеукраїнський Тиждень дитячого читання.
Початок свята припало на 27 березня і весь тиждень проходило під тематичним гаслом «Часу не гаймо, книжку читаймо!».
Цікава інтелектуальна гра «Книжковий Шерлок Холмс» зібрала чимало юнаків, які хотіли спробувати себе в ролі відомого детектива. Першочергове завдання гри: відгадати загадки-підказки бібліотекаря і за ними знайти певні книги, в яких були приховані літери. Далі діти повинні були скласти з відшуканих букв прізвище відомого дитячого письменника.
 


Як виявилося, юні детективи, досить не погано орієнтуються у книжковому фонді нашої бібліотеки і добре знають українську та світову літератури, тому швидко справились із поставленими вказівками.
 
Зашифрованим автором був добре відомий усім дітям Всеволод Нестайко, а його відома книга «Чарівні окуляри», подарувала всім учасникам солодку винагороду за старання, уважність та розум, які були проявлені під час гри.
     Також, у читальному залі для юних відвідувачів була організована яскрава виставка нових надходжень літератури "Книжкові новинки для кожної дитинки".
Другого дня, 28 березня, наймолодших відвідувачів бібліотеки радувала мультимедіагодина «Тут оживають книжкові герої», яка дала можливість дітям насолодитись переглядом відомих казок, оповідань, різножанрових творів тощо.
В четвер пройшов бібліотурнір «Як добре я знаю бібліотеку», який показав тематичні знання присутніх школярів. Питання, на які діти не мали правильних відповідей, надали бібліотекарі і цим самим поповнили знання малечі.
П'ятниця була присвячена періодичним виданням «Сторінками дитячої преси».
Цього дня школярі ознайомились із новими журналами та газетами, з допомогою яких, мандрували сторінками веселих ігор, розумних кросвордів, математично-логічних завданнь, загадкових лабіринтів, яскравих малюнків, розмальовок, аплікації, цікавих оповідань, смішних анекдотів, давніх традицій та багато іншого.
Завершився цей тиждень у неділю літературним конкурсом «Пізнай безмежний світ цікавих знань», який виявив найактивніших, кмітливих, ерудованих відвідувачів бібліотеки.
Отже, Тиждень дитячого читання приніс дітям багато позитивних вражень, додав нові знання, а бібліотекам – чимало користувачів!