середу, січня 30, 2019

пам'ять про героїв Крут

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут. Нерівний бій поблизу станції Крути, хоч і не врятував Київ від захоплення більшовиками, проте затримав ворога не марно, вигравши для УНР трохи часу. Ця затримка дала змогу Центральній Раді заключити Берестейський мир 9 лютого 1918 року та зберегти Українську Державу. 
   Молоді студенти-воїни, які самовіддано й відчайдушно боролись за свободу і незалежність своєї Батьківщини– полягли, ставши героями для свого народу. 
Цього дня, наша бібліотека, як і вся країна, вшанувала загиблих героїв Крут беручи участь в проведенні тематичних масових заходах. 
В книгозбірні для всіх її відвідувачів було підготовлено годину мужності "Герої Крут для нащадків взірець".
Даний захід нагадав присутнім слухачам історичні події 1918 року, розповів про героїчні вчинки молодих людей, а ілюстрована виставка літератури "Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного" наочно продемонструвала складність і важливість цієї битви.
Тож, битва під Крутами – це трагічна подія, але сьогодні вона є символом мужності, незламності, пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Україна пишається цими хоробрими юнаками, а слава і пам’ять про них – вічні.