понеділок, березня 31, 2014

З книгою жити - з добром дружити!



Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
     У нашій сучасній бібліотеці Тиждень дитячого читання із давніми традиціями не лише не втратив свого значення сьогодні, але й набув особливого змісту для кожного учасника дійства. Кожен день свята читання мав свою тематику, традиційне відкриття й значна кількість дітей відвідала бібліотеку. 
       Перший день тижня, а саме 24 березня, розпочався під гаслом «Запроси до серця книгу». 
 Бібліотекар розповіла школярам різного віку про роль та значення книги в житті людини, про користь від читання, що допомагає здобувати такі необхідні для кожного, знання, працювати над собою, дає змогу пізнати й зрозуміти цей дивовижний світ, в якому ми живемо. 
Наступного дня під час віртуальної мандрівки «Сторінками улюблених казок» діти із задоволенням відгадували загадки про назви казок та їх героїв, які демострувались на екрані їхніх моніторів, брали участь в іграх відповідаючи на тематичні питання, а наприкінці заходу ділились розповідями про своїх найулюбленіших героїв на яких хочуть бути схожими.
Наступний інформаційний захід під назвою “Зі сторінки до сторінки презентуємо новинки”, ознайомив учнів з дитячими газетами та журналами такими як: "Казковий вечір","Малятко","Ангелятко", "Барвінок","Ангеляткова наука", "Пізнайко", "Стежинка".  
Ці журнали користуються великою популярністю у дітей. Їх завжди захоплюють цікаві розмальовки, конкурси, загадки, розповіді про тварин і рослин, комікси, цікаві оповідання. Дітям було дуже цікаво знайомитися з цими журналами і всі виявили бажання взяти їх почитати додому.
Не менш захоплюючими були й наступні заходи, які спрямовані на цікаве та змістовне дозвілля дітей різного віку. Ось, наприклад: про визначні місця нашої мальовничої Волині школярі мали нагоду дізнатись переглядаючи відео «Сім чудес Волині».
Прекрасним доповненням цих заходів стали книжково-ілюстративні виставки на різну тематику. Все це робиться для того, щоб зацікавити маленького читача, прищепити йому любов до книги та читання
 
Адже, саме дитяча книга несе мудре, розумне, добре слово дітям, які в майбутньому можуть стати великими вченими, винахідниками, письменниками.
Книжчині іменини «Читаємо від березня до березня» стали завершенням Тижня дитячого читання. В цей день діти дивились улюблені відео, брали активну участь у вікторині, іграх та звичайно ж, були відзначені найактивніші читачі нашої бібліотеки. Учасники усіх цих масових заходів одержали не тільки необхідні знання, а й масу позитивних емоцій.
Тож, не гайте свого часу, мерщій до нашої бібліотеки, де ви з користю та захопленням проведете свій час, адже попереду ще чимало цікавого.