понеділок, жовтня 26, 2020

Ми вдячні тим, хто впродовж століть, захищав наш український рід!

Героям України - слава!

Благословенна та держава

Що має відданих синів!...

Осіннього погожого ранку, 14 жовтня, на відлуння церковних дзвонів місцевих храмів, поспішали мешканці та гості с. Любитів, щоб віддати належну шану Святій Богородиці та розділити радість нашого престольного свята.

Урочисто-святкова Богослужба в храмі Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ розпочалася із освячення води настоятелем парафії Віктором Домбровським.

Пізніше, підтримати парафіян і приєднатись до спільної молитви, прибули запрошені священнослужителі: о. Іван Зеленко із селища Стара Вижва, о. Андрій Сех із селища Голоби, о. Сергій Зеленько із села Голядин, о. Олександр Добровольський із села Кричевичі.

Під час святкової відправи здійснювались традиційні церковні обряди: Таїнство Сповіді, Причастя тощо. А доповнювали всю цю благодатну атмосферу чудові спільні молитви хористів, священників та присутніх вірян. Всі щиро просили Святу Діву Марію міцного здоров’я, добробуту та благополуччя, захисту та швидкого повернення додому наших воїнів, настання довгоочікуваного миру в Україні.

Наприкінці Божественної Літургії священники, а також прибувший очільник Колодяжненської  ОТГ Кашик В. Л., висловили свої найщиріші вітання парафіянам та побажання, головним з яких було сприяння подальших кроків у розпочатому будівництві нового українського храму.

    Згодом, присутні здійснили Хресний хід навколо храму, а також отримали помазання освяченим єлеєм.
Далі всі, хто прийшов цього дня до нашого храму, мали змогу почастувати себе різноманітними смаколиками, солодощами та зігрітись теплим ароматним чаєм.

Важливо, що до 14 жовтня – дати, яка об’єднала Свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День українського козацтва та День створення УПА, Любитівська бібліотека підготувала святкове відео.
В даному відео, своє вітальне слово висловив голова Любитівської сільської ради Павлов Віктор Іванович, а також поетичні побажання наших юних читачів: Антонюк Дмитра, Романюк Владислава, Готь Софії, Романюк Анни, Лисенко Маргарити, Рачук Анни, Кушнір Юлії

Це відеопривітання під назвою «Ми вдячні тим, хто впродовж століть, захищав наш український рід» було розміщене на каналі Youtube, у соцмережі Facebook й отримало безліч схвальних відгуків від його глядачів. Бажаючі й досі можуть в будь-який  час переглянути відео й надихнутись основою ідеєю його створення: вшанування захисників України всіх часів та поколінь, збереження пам’яті про загиблих героїв та їх звитяжних вчинків, пробудження патріотичних почуттів у серці та свідомості кожного українця, підняття національного духу, утвердження переконань і поваги до культурного та історичного минулого нашої Батьківщини.
Насамкінець щиро хочеться подякувати священникам і хористам за святкову Літургію та прекрасне духовне свято, благодійникам та численним жертводавцям, всім прихожанам, які долучилися до підготовки та проведення храмового свята, а також сільському голові та дітям, що проявили бажання й прийняли активну участь в створенні святкового відеопривітання для наших захисників, односельчан та жителів громади. Подякуймо і Пресвятій Богородиці за прожитий чудовий день, гарний настрій та позитивні емоції, й за те, що оберігає нас в нелегкі часи.