пʼятницю, липня 01, 2011

Урок комп'ютерної грамотності


 На сьогоднішній день телекомунікації все активніше починають впроваджуватись у різні сфери людської діяльності - в науку, виробництво, банківську справу, освіту,культуру та охорону здоров'я. Все більше людей у всьому світі починають працювати з інформацією, використовуючи для цього телекомунікації. Уміння правильно та швидко користуватись різними джерелами інформації є дуже важливим для представників багатьох професій, для людей, які  будуть жити і працювати у XXI столітті.
Комп'ютерні телекомунікації вважаються зараз не тільки самим новим, але й самим перспективним засобом  телекомунікації. Вони дозволяють не тільки отримувати, але й зберігати та обробляти інформацію,користуватись Інтернетом,без якого ми зараз не можемо уявити своє життя. Кількість користувачів Інтернету в Україні зростає кожного дня, але ми повинні пам’ятати,що Інтернет має як позитивні, так і негативні сторони.
     Одною з позитивних сторін Інтернету є те, що Інтернет є самою великою бібліотекою у світі,де можна  знайти  інформацію на будь-які теми, починаючи з погоди і останніх новин і закінчуючи науковими роботами і найважливішими відкриттями. Також, позитивною стороною Інтернету є чат,де ти одночасно можеш спілкуватися з багатьма людьми, знайомитися та дізнаватися багато цікавого,а Інтернет-пошта є дешевим,швидким та зручним способом передачі листів,фото та інших видів документів. Ще однією позитивною стороною Інтернету є реклама і магазини,де можна знайти будь-яку продукцію, що тебе цікавить і за бажанням придбати.
  Однією з негативних рис Інтернету є віруси,тому, важливо знати, як правильно встановлювати антивірусні системи і які саме.
Взагалі комп'ютеризація приховує в собі певну небезпеку при неправильному та неграмотному користуванні. Саме з метою безпеки та збільшенні обізнаних користувачів нашої бібліотеки,був проведений навчальний урок для початківців з використанням нової  тематичної літератури.
Метою даного уроку було бажання покращити і засвоїти навички роботи на комп‘ютері наших користувачів, навчити швидко та легко знаходити потрібну інформацію в Інтернеті,встановлювати антивірусні системи та інші зручні програми для користувачів.
 Сподіваємось,що проведений нами урок буде корисним як початківцям - школярам,так і користувачам,які вже мають певні знання.
Ми повинні знати, що тільки там буде світле майбутнє і процвітання, де буде здоровий глузд й ідеї, де науково-технічний прогрес і новітні технології будуть багатством цивілізації.
Пропонуємо Вам,переглянути нову літературу,яка допоможе Вам покращити власні знання і засвоїти нові навички роботи на комп‘ютері та в Інтернеті: 

   
    Ця книга допоможе Вам робити правильний вибір фотоапаратури,настроювати фотокамеру і грамотно її використовувати,засвоїти фотографічну термінологію,виправляти недоліки фотознімків,загружати,організовувати,печатати і розповсюджувати фотографії.
     В  даній книзі розглядається нова версія популярної програми електронних таблиць. Ви навчитеся керувати робочими листами і книгами,утворювати різні формули,діаграми,працювати з більш чим 40 новими стилями комірок,здійснювати «автоматичне» форматування за допомогою «живого» перегляду,обмінюватись даними між Excel та іншими програмами, використовувати VBA для створення користувацьких функцій Excel.
   
  ПК для «ЧАЙНИКІВ» - допоможе Вам налаштувати комп’ютер для  ефективної роботи,розібратись в меню і панелях інструментів,налаштувати модем і підключитись до Інтернету,створити сітку,в тому числі безпровідну,захистити комп’ютер  від вірусів та інших шкідливих програм. 
  
 Секрети Windows Vista – допоможе вірно підготуватись і підключити Vista, ознайомити Вас з новими можливостями безпеки,роботою з цифровими фотографіями,аудіо кліпами,відео файлами,використання  Vista у мобільних пристроях,доступ до Web і до електронної пошти та багато ін.



 Автор цієї  книги в простій і захоплюючій формі розповідає про нові можливості і функції PowerPoint 2007,кращі програми для створення професійних презентацій. Прочитавши цю книгу ви оволодієте повною роботою з текстом і технікою у створенні творчих презентацій.