четвер, січня 22, 2015

Соборність України – єдність нації


      22 січня 1919 р. увійшло до національного календаря, як величне свято – День Соборності УкраїниСаме в цей день, на площі перед Софією Київською відбулась доленосна подія, яку плекали в серцях покоління українських патріотів: було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
Ідея соборності, яка має глибокий символічний зміст, нині набуває нових відтінків та барв. Відродження української державності, яке розпочалося з 1919 року, на жаль, знову доводиться відстоювати. Ми боронимо рідну землю від агресора й ціною життів цвіту нації здобуваємо мир.
Віддаючи шану минулому і акцентуючи увагу на проблемах сьогодення, в бібліотеці відбулася історична година "Соборність України – єдність нації" та підготовлено тематичну викладку літератури.
Усім присутнім слухачам розповіли про історію цієї важливої події, заходи та акції, які проводять цього дня українці. Такими діями, ми демонструємо нашу силу й волелюбність всьому світові, доводячи те, що Україна є цілісною Соборною державою.
Користувачі бібліотеки мали змогу ще й побачити подібні акції за допомогою Інтернету, зокрема: як люди по регіонах України й навіть за кордоном утворюють традиційні «живі ланцюги», які є символом єдності народу.
Тож, нехай любов до Батьківщини й надалі згуртовує нас заради здійснення високої мети – добробуту, щасливого життя та процвітання Соборної незалежної демократичної України! Бажаємо усім нам доброго здоров’я, єдності та миру, сил та мудрості у прийнятті правильних рішень, здійснення мрій. 

В День Соборності та Злуки,
Із заходу на схід,
Всі візьмемося за руки
І покажем на ввесь світ,
Що один ми України славний рід!!!