неділю, квітня 02, 2017

Хай звучить веселий сміх, щоб гарний настрій був у всіх

1 квітня багато країн світу відзначають День сміху й Україна не виняток,  бо українська душа здавна любить веселитись, забуваючи життєві негаразди і прикрощі. 
В цей день прийнято по-доброму жартувати один з одного, адже, сміх продовжує життя, захищає нас від стресу, негативних емоцій та багатьох тілесних недуг.
До Дня сміху в нашій бібліотеці проведено інформаціно-розважальну годину «Сміються діти – сміється Україна!».
Спочатку бібліотекар познайомила присутніх дітей із короткою історією цього свята. Потім Томашевич Стас (уч. 5 кл.) та Шевчук Анна (уч. 7 кл.) зачитали для усіх присутніх різноманітні жартівливі твори, такі як: гуморески, анекдоти, усмішки, каламбури тощо.
Ну, а далі настала черга і самим школярам розповісти якусь коротку жартівливу історію. Для цього дітям треба було пригадати реальну кумедну ситуацію з їхнього життя чи проявити фантазію, придумавши власний гумористичний сюжет.
Після виступу кожного учасника відбулося голосування і таким чином, визначено найкумеднішу історію, а його автора оголошено головним «смайликом» дня і найсмішнішим оповідачем.
 Також, бібліотекарями було підготовлено огляд книжкової виставки «Добрий гумор усім на радість», що містить твори українських сатириків: Остапа Вишні, Павла Глазового, Євгена Дударя та інших майстрів дотепного слова.
  Де немає сміху – там немає надії на краще, де немає сарказму – там немає справжньої любові до людства.
Тож, давайте сміятися і нехай кожне обличчя світиться радістю, щастям, щирістю, добром.