пʼятницю, лютого 23, 2018

Небесна Сотня... У нашій пам’яті вони назавжди залишились

Вже четвертий рік поспіль, як 20 лютого вся Україна з гордістю й болем у серці відзначає пам’ятний День Героїв Небесної Сотні та вшановує подвиг учасників Революції гідності.
     Саме 20 лютого стало переломним моментом революційних подій. Адже, цього дня 2014 року в Києві снайпера почали масовий розстріл активістів Майдану. І саме ця дата стала однією із найтрагічніших в сучасній історії нашої країни, але водночас, є ще й  символом жертовності, патріотизму та героїзму.
Тож цьогоріч, бібліотекарі спільно із працівниками Будинку культури підготували вечір пам’яті Небесної Сотні «У нашій пам’яті вони назавжди залишились».
     
    На захід прийшли учні місцевої школи, працівники Любитівської сільської ради та небайдужі односельчани.
Розпочалося дійство із сумних та болючих спогадів, які доносили до слухачів ведучі: Симонович Ірина та Морозюк Марія. Згодом, вони запалили свічу пам’яті і настала тужлива хвилина мовчання за всіма тими, хто тієї суворої зими, віддав своє життя за рідну Батьківщину та віру в її щасливе майбуття.
Далі зачепили щемливі струни душі присутніх поезії у виконанні школярів В’юн Наталії та Морозюк Ірини, а також, хвилююча пісня від художнього керівника БКПоліщука Сергія.
Доречним доповненням заходу стали тематичні відео «Пишемо історію. Революція гідності» та «Небесна сотня. Юні ангели», які після їх перегляду викликали щирі емоції у глядачів: тривоги, суму, страху, співчуття, гордості, героїзму, надії.

Завершальною точкою у розкритті даної теми стала виставка літератури «Небесня сотня. Герої не вмирають». Тут зібрана нова література, статті з періодики та інші правдиві факти й матеріали, які того дня особливо зацікавили  наших відвідувачів.