неділю, січня 29, 2017

Під Крутами пішли в безсмертя


   Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії нашої країни 1917-1921 років. В кінці грудня 1917 уряд радянської Росії розпочав відкриту агресію проти Української Народної Республіки.
Ті сумні події, що призвели до численних людських втрат, навіть через десятки років, неможливо забути. Адже, безстрашна жертовність молодих людей, які віддали своє життя за волю і благополуччя своєї країни, продовжує вражати.
Указ Президента України про «День пам’яті Героїв Крут» № 15 /07, який відзначається 29-го січня, за даними проекту DilovaMova.com, був підписаний 15-го січня 2007-го року.
З нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Крут, в бібліотеці проведено історичну годину «Під Крутами пішли в безсмертя»

На захід зібралися небайдужі селяни, молодь та старшокласники Любитівської ЗОШ, які слухали про історичні відомості тих нелегких років, подивились короткий фільм «Битва під Крутами» та переглянули тематичну виставку літератури.

Сьогодні проведення подібних заходів є просто необхідним для формування та утвердження патріотичної свідомості громадян. І саме завдяки цьому, дана історична подія, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться в нашій пам’яті, як величний подвиг та приклад для майбутніх і нинішніх поколінь.