пʼятницю, березня 08, 2013

Всі жінки – наче квіти весняні

      Нарешті дочекались – прийшла весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються з далеких країв птахи, квітнуть та зеленіють дерева, гаї перегукуються голосним пташиним співом.  
      Прийшла весна! А разом з нею – Міжнародний жіночий день 8 Березня. Цей день присвячений найчарівнішої, наймилішої, найзагадковішої, одним словом – жінці!
      Жінка і весна… Ці милозвучні слова такі різні, але водночас й схожі. Адже, жінка така ж чарівна, привітна, чутлива та тендітна, хоча інколи, буває мінливою та примхливою, як рання весна.
  А скільки всього ще поєднується в жінці! Жінка – це муза, яка протягом віків надихає чоловіків на звитяжні вчинки, це дбайлива мати, любляча бабуся, прекрасна господиня, ніжна та сильна особистість.
 Поетами всіх часів і народів  написано десятки тисяч ліричних рядків, присвячених жінці. Слова Оноре де Бальзака тільки підтвердження цьому: «Жінка це ліра, що дарує свої таємниці тому, хто може грати». Та не вистачить усіх слів, щоб розкрити всю повноту та значення ролі жінки у світі, яку створила матінка-природа.

  Вшанувати жінку-берегиню, добру матір, бабусю, сестру, подругу, зібралось, чимало любитівців в сільському Будинку культури
   Дійство розпочалося під девізом «Всі жінки – наче квіти весняні». Адже, завдяки жінці світ наповнюється любов’ю, добром, надією, ніжністю й красою.
Перші вітальні слова для усіх присутніх жінок пролунали від сільського голови с. Любитів Павлова  В. І. 
Продовжила свято учениця 10 кл. Войтюк В. з віршем «Я – жінка», яка в поєднанні з талантом та акторською майстерністю, донесла до усіх слухачів всю глибину та
                                                  значимість слова «жінка».
  Далі лунали найтепліші слова привітань та побажання до усіх чарівних представниць прекрасної статі від учасників художньої самодіяльності Будинку культури, що дарували  душевні музичні вітання.
 
   А відповідь на запитання: як люблять і цінують своїх жінок чоловіки, прозвучала у веселій гуморесці Поліщука Сергія «Конкурс краси», яка додала присутнім чимало сміху та нотку гарного настрою.
 
   Особливо зворушливими були виступи від наймолодших учасників дійства, які привітали зі святом не тільки усіх присутніх жінок, а й усіх жінок-матерів, оскільки навесні ми зустрічаємо ще одне, не менш важливе, жіноче свято –
 День матері.
Ми любимо тебе, о добра жінко,
Бабуся, мама і сестричка – намистинка.
Рідненька моя, ти найкраща в світі.
Сьогодні ми даруємо пісні і квіти.
Свято завершилося бурхливими оплесками та численними усмішками прекрасних жінок.

  З нагоди свята 8 Березня в бібліотеці с.Любитів було організовано виставку: 
"Своїми руками подарунок для мами"
   Наші юні читачі представили свої подарунки для мами, які виготовили власноруч різними техніками та із різних матеріалів. 
   Найголовнішим та найприємнішим було те, що ці роботи були виготовлені з любов'ю до найдорожчої для них людини мами
   Тож, ми не маємо сумнівів, що ці подарунки неабияк порадували, здивували та додали чудовий настрій їхнім мамам.
  Зі святом рідні, шановні, прекрасні! Нехай весна живе у Вашому серці щодня, за будь-якої погоди та при будь-якому настрої. А настрій нехай забезпечують ті, хто поряд, хто любить Вас і кого любите Ви. Хай множиться щастям Ваше життя, здоров’я Вам, родинного затишку та добробуту.