пʼятницю, серпня 23, 2024

Український прапор – українська міць

23 серпня Україна відзначає День державного прапора. Державний прапор України було затверджено Верховною Радою 28 січня 1992 року. Це прапор з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (вгорі) і жовтого (внизу) кольорів, які символізують ясне небо і пшеничні поля.


День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність, самостійність й нажаль, змушений захищатись знову. 

Під час повномасштабної російсько-української війни увесь світ дізнався про самовідданість і хоробрість українського народу, а наш синьо-жовтий стяг люди почали вивішувати з балконів та своїх будинків не лише в Україні, а й далеко за її межами, іноді люди носять прапор на плечах, або ж одяг в даних кольорах, прикріплюють до авто на знак підтримки українців, тощо.

З нагоди державного свята, наша бібліотека підготувала відео “Український прапор – українська міць”, на якому юні відвідувачі демонструють свою любов та підтримку до національних символів країни, а саме до прапора України. А ось Владислав Коваленко ще й продекламував тематичний вірш.
 

Дане відео можна переглянути за посилання на нашій сторінці в Ютуб (https://www.youtube.com/watch?v=CV0o4kfPwuI) чи на сторінці у Фейсбук (https://www.facebook.com/100032205010141/videos/2732443790271344).

Тож, вітаємо всіх зі святом і бажаємо, щоб наш синьо-жовтий стяг і надалі вселяв в серце кожного українця гордість та спонукав на нові подвиги заради своєї Батьківщини.