середу, травня 10, 2017

День пам'яті та надії


Щороку, в травні, по всій країні проходять урочистості приурочені величному Дню Перемоги.
Тому 9 травня, з нагоди 72-річниці перемоги у Другій Світовій війні, зібралися мешканці села Любитів, школярі, вчителі, учасники АТО, представники влади, гості та інші небайдужі громадяни, щоб віддати належну шану Героям війни і всім тим, хто визволяв Україну, даруючи її народу волю та незалежність.
Даний захід розпочався о 10 год. ранку шикуванням святкової колони учасників дійства біля сільського Будинку культури. Далі всі присутні рушили центральною вулицею Любитова до Обеліска Слави, де учні школи поіменно згадали хоробрих солдатів, які так і не повернулися з війни. Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Далі, всі попрямували на кладовище, де біля Братської могили виступив cільський голова Павлов В.І. Він щиро привітав усіх із прийдешнім святом Перемоги, наголосивши на героїчних подвигах наших дідів та прадідів, без яких у нас не було б майбутнього. 
Біля цих двох священних місць – Обеліска Слави та Братської могили – було проведено поминальні Служби парафією Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП з настоятелем протеієрем Іваном Оринчаком.
Наступна частина урочистостей, вже розпочалася в актовій залі Любитівського Будинку культури, де зі сцени лунали патріотичні мелодії пісень підібраних спеціально до тематики свята: «Червоні маки», «Лише у нас на Україні», «Офіцери незалежної вкраїни», «Прошу неба й землі», «9 березня», «Ангели Майдану» та інші.
Виконавцями цих музичних дарунків стали юні талановиті діти нашого села: Гетьман Зоряна, Матвіюк Наталія, сестрички Лазарчук Маріанна та Вікторія, Мілянчук Олена, Шинкарук Анна, Вовчик Анна, Морозюк Марія, а також художній керівник БК Поліщук Сергій.
 Озвучувати усі музичні номери допомагав Гетьман Олег.
До слова також було запрошено протоієрея Івана Оринчака, який зачитав власний тематичний вірш, що вразив глибиною свого змісту. А ще, у своїй промові отець Іван наголосив на важливості до взаєморозуміння, єднання та примирення людей різних поглядів та віросповідувань.  
Завершився творчий вечір яскравим виходом аматорів сцени під гучні оплески глядачів.
Чудово доповнювала тематику дня ілюстрована виставка літератури «І знов приходить свято Перемоги», на якій було представлено нові книжкові видання з історії України, а також, зібрані бібліотекарями матеріали та відомості про славних героїв-захісників, які захищали і продовжують боронити нашу Батьківщину.


Щиросердечно вітаємо усіх із Днем Перемоги. Бажаємо мирного неба, ясного сонця та всього самого найкращого кожному українцю

Також, читайте тематичну статтю газети "Вісті Ковельщини"
під назвою "Свято із сльозами на очах" (18.05.2017)