неділю, березня 18, 2012

17 березня День визволення с.Любитів: "Юність обпалена війною"


   17 березня ми відзначили 68-му річницю від Дня визволення села Любитів від німецько-фашистських загарбників.
   Багато наших односельчан пішли на фронт, у вир війни, щоб визволити землю від фашистської чуми. Та 74 любитівці не повернулися додому. Їх імена золотими літерами викарбувані на плитах  сільського обеліска Слави. То святе місце для всіх жителів, то наша пам’ять, наш біль. 
 Їх прийняла війна, лишивши списки
Загиблих у праведнім бою,
Застигли в тузі обеліски,
В гранітнім каміннім строю.


   Давно відгриміли воєнні грози. Земля залікувала свої «рани» та не загоїлись вони на тілах ветеранів і в серцях наших вдів. Скільки страждань горя принесла ця війна до кожної хати,не обминула жодної сім’ї, осиротила дітей,забрала чоловіків у дружин, синів і доньок у матерів. Пам'ять  про війну – це пам'ять серця. Цю пам'ять несуть у Вічність нові покоління, схиляючись у шані перед своїми батьками, дідами, живими і загиблими у жорстокій кривавій війні.
   Зовсім мало залишилось серед нас живих свідків тих жахливих подій про які ми повинні пам’ятати, шанувати і надавати посильну допомогу, бо це – люди, які знають ціну життя.
Саме з такою метою працівники Будинку культури завітали в домівки наших ветеранів із музичними привітаннями та побажаннями. Слухаючи ці щирі вітання у багатьох ветеранів наверталися сльози на очах від болючих спогадів.

    У бібліотеці було підготовлено книжкову викладку «Юність, обпалена війною», з якою мали можливість  познайомитися наші читачі.

   Як сиві дніпровські води, збігають роки…Журавлиними ключами відлітають у далекій вирій дні, а навкруги - вирує вічне життя. І тільки все світле, героїчне, людяне й велике на довгі роки зберігає пам'ять
народна. Нам не слід забувати, що за мирне сьогодення заплачено високу ціну – мільйони  людських життів. Ми завжди будемо пам’ятати тих, хто віддав своє життя за наш світлий день. Вони будуть вічно жити у наших серцях. 
   Низький уклін Вам, шановні ветерани! Нехай  ваша присутність ще довго  тішить серця Ваших рідних. Міцного здоров’я, довголіття, взаєморозуміння і злагоди у родинах!
Пам'ятайте, друзі, цих людей довіку,
Тих, хто повернувся і поліг в боях.
І вклонімось всі ми низько до землі їм,
Квітами устелим їх тернистий шлях.