четвер, серпня 20, 2020

Святе, як хліб, моє рідне село


Щороку, 19 серпня любитівці святкують Яблучний Спас та День рідного села Любитів.
Шкода, але цьогоріч у звязку із продовженим карантином не відбулося масових гулянь та культурно-розважальних заходів. Але все ж таки односельчани мали нагоду духовно відзначити свято Преображення Господнє під час молитовних Богослужінь у місцевих храмах, звісно, з дотриманням відповідних протиепідемічних заходів.

Також, цього дня в нашій бібліотеці було організовано тематичну виставку літератури «Святе, як хліб, моє рідне село». Тут зібрані та представлені матеріали з історії нашого села, як минулого, так і сьогодення: легенди походження назви села, відомості про історію школи, церкви, бібліотеки, цікаві факти про Любитівське озеро, видатних земляків, газетні статті та вірші про Любитів, книги письменників-краян. Дану виставку можна переглянути й в  режимі онлайн.
А ще, на блозі бібліотеки створену нову вкладку під назвою «Творчість земляків», в якій міститься поетичні твори наших односельчан та вірші присвячені рідному Любитову. Її можна переглянути за даним посиланням: https://lubitov-lib.blogspot.com/p/blog-page_23.htmlГадаємо, ця сторінка буде постійно поповнюватись новими дописами, поезіями талановитих земляків.
Тож, швидше перегляньте наші посилання та рекомендації, – буде цікаво! Приємного читання!