пʼятницю, травня 20, 2016

Українські вишиванки – наче райдуги світанки


  У будь-якого народу є речі, які відображають його національну культуру. Однією із особливостей, що суттєво відрізняє насукраїнців, від інших є традиційний одяг. Українська вишиванка – це і є яскравий приклад і підтвердження цьому. 
Ідея святкування Дня вишиванки з’явилася відносно нещодавно, у 2006 році, і мала неабияку підтримку у населення. Тому, цей день вважається новим народним святом, яке закликає до єдності й культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.
День вишиванки прийнято відзначати у третій четвер травня і цього річ, ця особлива для кожного українця дата, випала на 19 травня.  
Тож, користуючись чудовою нагодою наша бібліотека для своїх юних відвідувачів провела мистецьку годину «Українські вишиванки – наче райдуги світанки» та підготувала колоритну виставку-інсталяцію.
Основною метою нашого заходу було залучити своїх відвідувачів до одягання вишиванок, показати й розповісти, що це не тільки модно і красиво, але й надзвичайно важливо. Адже, цим здається простим вчинком, ми  виражаємо свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.
Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, бо саме в стародавньому одязі закодовано багато символів на привертання добробуту, сили, краси та оберегів. І як бачимо, на пам'ятному фото, нам також вдалося викликати приємні емоції, цікавість до вишивки, вишиванок та тематичної літератури у юних відвідувачів нашої книгозбірні.