понеділок, серпня 28, 2017

Чаруюча та квітуча феєрія літа


Літо… Мабуть ця пора завжди асоціюється із найкращими митями життя: з теплим сонечком, приємним відпочинком, буянням різноманітних квітів і трав. І наприкінці серпня, настає час для хороших спогадів та підведення підсумків сезону.
Для наших квітникарів, літо виявилось досить вдалим. Адже, більшість із них, ще на весняному засіданні клубу обрали для висадки такі багаторічні рослини, які не вимагають особливих затрат та зусиль, а навпаки, стійкі до шкідників та погодніх примх.
Правильно підібрати рослини, які будуть підкреслювати оригінальність і сезонну особливість ділянки від ранньої весни до пізньої осені, як виявилось, – мрія цілком здійсненна. Давайте ж поглянемо на літній фото-звіт наших садівниць і дізнаємось, які квіти вони обрали для себе і чому надали перевагу.
Троянда – беззаперечна «королева квітів», яка є головною прикрасою будь якого саду і може в ньому красуватися все літо і добру половину осені.
  Лілія – ніжна й надзвичайно ароматна. Ліліям по праву належить центральне місце на клумбі, поряд із трояндами, або взагалі, самостійно очолити композицію у квітнику. Квіти виростають високими і радують господарів великими бутонами.
Мальвадавня і надійна берегиня української оселі. Рослина невибаглива, може рости на будь-яких грунтах, стійка до посухи, але перезволоження і сильних протягів не любить. Найкраще їй підходять добре освітлені ділянки з високим вмістом азоту в грунті.
Астра, – хоча і не може цвісти все літо, але якщо вдало скомбінувати різні сорти – вийде дуже цікава клумба. Такий квітник почне радувати з червня, і подарує яскраве прощання з літом аж у жовтні.
       Гвоздика полюбилися садівникам за пишні мереживні суцвіття з приємним запахом. Гвоздики чудово підходять для обрамлення клумб і легко адаптуються до наших кліматичних умов.
Братки (братчики) – дуже милі, яскраві низькорослі квіти, які також здатні надати чарівність будь-якого квітника, обрамляючи його.
Флокси популярні не тільки завдяки пишній красі суцвіть, але і своїй невибагливості. Краще виглядають низькорослі кущисті рослини, вони гарні на вигляд і відмінно зимують.
Дзвіночок витончена багаторічна квітка, яка починає радувати садівників з ранньої весни і, при належному догляді до самих холодів. Види і відтінки дзвоника настільки різноманітні, що з цієї рослини можна створити величезну клумбу, посадивши всього по одному кущику кожного сорту. Квітка досить витривала і стійка до зим, чим і полонила серця більшості садівників.
       Дельфініум – красиві і «горді» багаторічні квіти, що цвітуть усе літо. Його суцвіття нагадують високі різнокольорові свічки, які не можуть залишитись не поміченими перехожими. Дуже красиво виглядають суцвіття дельфініума поруч з ліліями або флоксами.
Гіацинт – дуже рання квітка незвичайної краси та аромату. Висаджують гіацинти по краях клумби. Ця рослина є символом весни і пробудження квітника.
Ірис найвитриваліший серед усіх багаторічних квітів, тому його і полюбили садівники по всьому світу. Ця квітка настільки популярна, що використовується не тільки на приватних клумбах, але і висаджується в міських парках, офісних садах та інших публічних місцях.
Як бачимо, квітковий світ вражає своєю різноманітністю. Тож, радимо усім, скористатися даною інформацією й обрати рослини, які зачаровуватимуть своєю красою, даруватимуть гармонію затишку та спокою, й стануть справжньою гордістю своїх садівників.