середу, листопада 23, 2016

А у Любитові – День передплатника

      22 листопада в приміщенні відділення поштового зв’язку с. Любитів зібралося чимало місцевих жителів, які бажали передплатити одну із найулюбленіших і найпопулярніших газет нашого району «Вісті Ковельщини». Адже, в цей день – День передплатника, селяни мали нагоду особисто познайомитись та поспілкуватись із редактором міськрайонної газети Миколою Вельма та журналістом Анатолієм Семенюком.

 Доречі, Микола Григорович Вельма заслужений журналіст України, проте у розмові він був досить стриманим та вічливим чоловіком із яким було легко і приємно спілкуватись всім охочим односельчанам.
Вдячні постійні читачі газети дякували працівникам «Вістей Ковельщини» за різноманітність, цікавість та актуальність тем, висловлювали свої побажання і давали особисті поради щодо подальшого розвитку даного видання.
     А для заохочення і збільшення кількості передплатників, редакція газети підготувала для всіх присутніх корисні та смачні подарунки, одним із спонсорів яких, стала підприємець Олена Мигуля.
  Любитівці були здивовані такою увагою з боку газетярів і водночас, дуже вдячні їм, не тільки за приємні несподіванки, але й за теплу душевну розмову та піднесений гарний настрій, з яким вони полишали місцеву пошту йдучи по своїх домівках.
Тож, всіх, хто хоче знати найсвжіші новини чи просто безкоштовно читати цікаві оголошення, поради та інші рубрики "Вістей Ковельщини", ласкаво просимо до нашої бібліотеки.
А можливо, Вам потрібно знайти якусь втрачену інформацію із цієї газети, тоді точно звертайтеся до нас, бо тут зберігаються всі номери видання. Ну, а якщо ж, комусь більш до вподоби електронний варіант, тоді скористайтесь Інтернет послугами нашої книгозбірні чи по-можливості, перейдіть по даній ссилці http://vk.volyn.ua/.
  • Для інформаційної довідки:
Анатолій Володимирович Семенюк – талановитий письменник численних книг  з історії рідного міста: «Ковель – минуле і сучасне», «Легенди Ковеля», «Ковель: шлях через віки» тощо. Є автором багатьох поетичних творів: «Золота підкова», «Цілющий попіл», «На крилах вітру».
Анатолій Володимирович – член Національної спілки журналістів України і заступник голови журналістської організації Ковельщини, який раніше двічі обирався міським головою Ковеля,депутатом обласної та міської радВін – лауреат престижної обласної премії ім. Олександра Цинкаловського, нагороджений Почесним знаком НСЖУ та багатьма дипломами і Почесними грамотами міського голови та голови Волинської облдержадміністрації. Ним написано сотні нарисів і статей про видатних земляків, на політичні, духовні теми тощо. Цікаво, що лише у 70 років він став журналістом газети "Вісті Ковельщини".
Анатолій Семенюк стояв у перших рядах борців за Незалежність України у буремних 1990-их. І сьогодні він бере участь у всеукраїнських краєзнавчих та літературних конференціях, друкує цікаві дослідницькі статті у наукових збірках. Його внесок у культурну та історичну скарбницю міста і Ковельщини є досить вагомим. До того ж, він активно займається громадською, журналістською діяльністю та робить значний внесок у виховання молодого покоління в дусі патріотизму і любові до рідного краю.

  Вельма Микола Григорович  заслужений журналіст України, редактор міськрайонної газети «Вісті Ковельщини», удостоєний звання лауреата обласної журналістської премії імені Полікарпа Шафети (2001)  найвищого у журналістських колах Волині, переможець обласних та Всеукраїнських конкурсів газетярів, автор багатьох краєзнавчих книг і путівників про КовельЙого багаторічна та наполеглива праця – це вагомий внесок у розвиток інформаційної сфери Ковельщини, Волині та України. Своїм  переконливим журналістським словом він щодня відстоюєте ідеали Добра і Справедливості, запалюєте в серцях людей світлі почуття, спонукаєте земляків до активної громадянської позиції, патріотизму, високої духовності та культури.

Вісті Ковельщини громадсько-політична газета. Видається у м. Ковелі  Волинської області з 4 жовтня 1939 року. У 1991 році  була перейменована  з “Прапора  Леніна” на “Вісті Ковельщини”. Її засновниками  є  Ковельські міська і районна ради, райдержадміністрація, трудовий  колектив редакції.
Газета виходить  двічі  на тиждень – у вівторок, четвер (10-12 сторінок  формату А-3). Мова видання – українська. Разовий тираж  понад 7 тис. примірників.
Редакторами газет були: у довоєнний  період – О. Гаврик; у повоєнний період  М. Стешенко, Є. Шандибін, А. Карпенко, О.  Малишев, Г. Ольхович, О. Панчешний, В. Усенко,В. Бородчук. З лютого 1986 року  по даний  час газету  редагує Заслужений журналіст України Микола Вельма.
Основна тематика видання  події в місті Ковелі  і районі, економіка, соціальні питання. Газета регулярно  публікує  листи читачів, розповідає про людей цікавої долі,  вміщує матеріали на історичні теми. Значне місце  займають реклама,  кримінальна  хроніка.