неділю, лютого 26, 2023

Її вірші, як перла многоцінні…

Леся Українка  людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. Великий поет України і жінка з трагічною долею, вона увійшла в свідомість поколінь як символ незламності і боротьби. До когорти сильних духом її прилучив здійснений нею життєвий і творчий подвиг.

За своє недовге життя (42 роки) вона досягла вершин у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, перекладах і фольклористиці, літературній критиці і публіцистиці.

Творча спадщина Лесі Українки викликає повагу і захоплення не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Могутній талант, відданий служінню народові, глибоке знання найважливіших питань доби, висока професійна культура – все це поставило Лесю Українку в ряди найвидатніших поетів світу.

Не вистачить і кількох століть щоб розповісти, дослідити, вивчити, зрозуміти чи осягнути велич постаті й особистості Лесі Українки. І, безперечно, Леся Українка назавжди залишиться у нашій вдячній пам'яті.

З нагоди 152-ої річниці від дня народження славетної поетеси, письменниці, дочки українського народу - Лариси Петрівни Косач-Квітки в бібліотеці офогмлено тематичну виставку "І Лесин дух із слова в душі лине" та відео "її вірші, як перла многоцінні...". Вірш Лесі Українки «Як дитиною, бувало…»  декламувала Марія АнтонюкТож, приємного перегляду.