понеділок, січня 13, 2014

Нові часи – нова література

      
     Нові інформаційні технології впевнено і міцно закріплюються в нашому повсякденному житті. Та ніщо не принесло світу стільки добра й насолоди, як книга – найвища зброя думки в руках людини.
Книга була, є і завжди буде неперевершеним плодом людського інтелекту, а її читання – незбагненне мистецтво співпереживання.
     Цікава, розумна книга завжди залишає слід в серці читача. Вона розширює кругозір, зближує зі справжніми героями, пробуджує бажання їх наслідувати, вчить любити прекрасне.
Хто з книгою щиро дружить,
Тому вона вірно служить
І в житті допомагає,
Уму-розуму навчає.
 Сьогодні, книг у нашій бібліотеці дуже багато, а бібліотечний фонд постійно оновлюється. Адже, нова книга – це подвійне задоволення для душі кожного читача. Тож, користуючись нагодою, гостинно запрошуємо всіх книголюбів переглянути нові надходження літератури, які надішли до бібліотеки у січні 2013 року.
  Книжкові новинки, що представлені на виставці «Нові часи – нова література» різноманітні за тематикою й призначені для різної вікової категорії читачів.
 Книги надзвичайно цікаві і неодмінно знайдуть свого читача. А для більшої зручності, ми пропонуємо Вашій увазі прочитати про кілька найцікавіших, що можливо, зацікавлять саме Вас:

    Дітям про безпеку. Лемко I.
Львів: Апріорі, 2013. – 24 с.: іл.
Книга розповідає дітям та їхнім батькам про основні засади дитячої безпеки в різних життєвих ситуаціях.







 Дітям про музику. Лемко І. 
Львів: Апріорі, 2013. – 24 ст.: іл..
Книжка знайомить дітей з азами музики, розповідає про її історію, стилі, музичні інструменти, найвидатніших творців і виконавців.






     Іван Франко – дітям. Укл. Д. Іваницька. 
Львів: Апріорі, 2011. – 88 с.: іл. (серія «Апріорі» дітям).
До збірки увійшли вірші, казки та оповідання, доступні для сприймання дітьми молодшого шкільного віку. Книга адресована дітям, батькам та вчителям.

 

 Тарас Шевченко – дітям. Укл. Д. Іваницька.
Львів: Апріорі, 2009. – 76 с.: іл.
Книга в цікавій і доступній формі знайомить дітей з життям і творчістю генія українського народу – поета, художника Т. Г. Шевченка. Видання ілюстроване малюнками Т. Шевченка.
Для школярів, учителів та батьків.

 
     
     Леся Українка – дітям /Д. Іваницька.
 Львів: Видавництво «Апріорі», 2011. – 64 с.: іл.
Книга вводить читача в чарівний поетичний світ Лесі Українки. До збірки увійшли вірші та казки для дітей, а також уривки з поеми, драматичних творів, доступні для сприймання дітьми молодшого та середнього шкільного віку.
Книга адресована дітям, батькам, вчителям та усім, хто шанує творчість великої поетеси.

Дітям про Україну. Іваницька Д.
Львів: Апріорі, 2012. – 56 с.: іл.
Книга запрошує читачів до захоплюючої мандрівки Україною.
Ви побуваєте в різних куточках нашої Батьківщини, побачите, якою гарною є   українська земля, яку багату і цікаву історію  мають її міста і села.



101 загадка для нашого малятка. 
Упорядник Т. Єрченко. Львів: Апріорі, 2013. – 24 с.: іл.
Книга призначена для розвитку мислення у дітей молодшого шкільного віку.  





Легенди України. 
Частина перша КарпатиЛьвів, Апріорі, 2013. 168с.: іл.
   Збірка найкращих і найколоритніших карпатських легенд та переказів. Згруповані у розділи: гори, ріки та озера, рослини, персоналії, замки, храми, кожен з яких починається історичною довідкою. Для широкого кола читачів.


 Пясецький Вальдемар. 
Пройдімося давнім Луцьком: вибрані історико-краєзнавчі новели і нариси / В. Е. Пясецький. – Луцьк: ПВД «Твердиня», 2012.192.; + іл.12 с.
Під пером знаного історика та краєзнавця віртуальні подорожі вулицями і стародавнього, і не дуже віддаленого в часі й просторі Лучеська стають реальними. Перед очима читачів постають живі люди минувшини, «біографії» вулиць і провулків міста, його околиць, а також багатьох споруд, які набули статусу пам'яток.

Західне Полісся: історія та культура: монографія / авт. кол.: Г. В. Бондаренко, О. Н. Гаврилюк, Г. М. Хлібовська, Я. М. Шабала та ін.; наук. ред. В.К. Баран. – Луцьк: ПрАТ «Волинська обласна друкарня», 2012. – 784с. 
Книга присвячена історії та культурі Західного Полісся від найдавніших часів до сьогодення. Розрахована на всіх, хто вивчає і висвітлює історію та культуру Волино-Поліського краю.

     Крашевський Юзеф Ігнацій. 
Спогади з Полісся, Волині і Литви / перекл. з польської та прим. В. В. Шабаровського. – Луцьк: ПДВ «Твердиця», 2012. – 244 с.  
Читачам пропонується переклад твору Ю. Крашевського  про Волинський край, що побачив світ у 1860-му році в Парижі, після того не перевидавався і є бібліографічною рідкістю. Книга доповнена кількома розділами про Луцьк, Млинів, Дубно та загалом про Волинь з віленського видання «Спогадів» 1840р.

Музичне мистецтво Волині ХІХ–ХХ століття: колективна монографія / В. Тиможинський, Л. Філатова,  О. Шевченко та ін.; за заг. ред. П. Й. Шиманського. – Луцьк : ПВД «Твердиня», 2012. – 156 с.
   Дана колективна монографія – результат роботи над держбюджетною темою: «Проблеми дослідження та збереження мистецької спадщини Волині»; присвячена історії розвитку музичного мистецтва Волині XIX–XX століття. 

 Берестейське багаття. 
Твори поетів і прозаїків Берестейщини в перекладах волинських літераторів українською мовою / Укл. В. Гей, Н. Горик. – Луцьк: Терен, 2012. – 228с.
  У збірку увійшла поезія та проза білоруських письменників із Берестейщині.

    Семенюк Анатолій Володимирович. 
Філософія душі: роздуми про пережите /А. В. Семенюк. Луцьк: Надстир'я, 2002 .Ч.1. 2002. 134 с., [8] арк. іл.
Книга розповідає про спогади, роздуми та життєві переживання автора.  


  

Ми щиро вітаємо всіх своїх читачів – теперішніх та майбутніх – з початком нового року та бажаємо всім багато цікавих книжок на цілий рік! Попереду довгі зимові свята, тож  швидше завітайте до нас та оберіть собі книгу!

Скільки ж книг в бібліотеці!
Книги різні, дуже гарні.
О краса, якби ти зміг
Прочитати, друже, їх!