неділю, серпня 04, 2024

Участь в VI Етнофестивалі «На гостини до Лесі».

Нині вже вшосте Етнофестиваль «На гостини до Лесі» збирає на нашій Колодяжненській землі щирих поціновувачів творчості геніальної Лесі Українки, її багатогранного таланту та видатної особистості.

Захід розпочався з центральної садиби громади Колодяжного, де його учасників гостинно зустріли у Центрі культури, дозвілля та спорту сільської ради. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів-захисників.

Далі на гостей чекав літературний екскурс «Колодяжне – то власне дома», а в урочищі Нечимне проведена оглядова екскурсія «Стежками Лесі Українки».

Згодом, в Нечимному розпочалася благодійна літературно-мистецька композиція «До тебе, Україно, моя бездольная мати», у рамках якої відбулись виступи запрошених колективів із різних куточків Волині, Рівненщини та Львівщини, місцевих авторів, поетів, аматорів сцени, а також виступи представників влади

Наш Любитівський старостинський округ долучився до благодійного ярмарку «Разом до Перемоги», на підтримку Збройних Сил України, де гості заходу мали нагоду придбати різноманітні смаколики та сувеніри. Дякуємо за допомогу Любитівський ліцей імені Лесі Українки.

Також, відбулося представлення старостинськими округами нашої громади традицій, звичаїв, елементів побуту, одягу, народних частувань, пісенної творчості своїх територій.

Отож, у рамках VI благодійного Етнофестивалю «На гостини до Лесі» вдалося зібрати 45 704 грн.

Слава Україні та низький уклін Захисникам!