вівторок, червня 27, 2017

Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо


28 червня Україна відзначає державне свято День Конституції. Важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства стала Конституція 1996 року
Саме вона проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю.
    Цей день офіційно вважається вихідним, тому напередодні даного свята по всій країні проводять урочистості масові заходи присвячені Дню Конституції України.
Не виключенням стала й наша бібліотека, в якій було організовано тематично-інформаційну лекцію «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо» для всіх присутніх відвідувачів.
Також, бібліотекарі презентували книжкову виставку «Конституція України в часі, джерелах і постатях», з допомогою якої, користувачі ознайомились з книгами фонду бібліотеки по даній темі, дізнались про найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.
Тож, щиро вітаємо всіх українців з Днем Конституції України! Нехай демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом стануть реаліями нашого сьогодення
     Давайте сподіватися на краще майбутнє та разом створювати нову європейську державу.