середу, грудня 20, 2017

Творимо добро разом...

Щороку, дорослі і діти з нетерпінням чекають особливого свята – День Святого Миколая. Адже,  за повір’ям, – це час, коли по землі ходить Св. Миколай і розносить чемним діткам подарунки.
Тож, напередодні цього свята, спробували себе в ролі світлого та щедрого Святого, парафіяни храму Святої Покрови УПЦ КП організувавши збір необхідних речей та солодких подарунків для діток-сиріт зі сходу України, м. Щастя
Долучилися до благодійної справи й юні читачі нашої бібліотеки. Спільними дитячими зусиллями було зібрано чимало цікавих та корисних речей: хтось написав вітальні листівки, щоб підняти настрій та підбадьорити маленьких вихованців сиротинця, хтось приніс теплі речі, хтось різноманітні іграшки, забави, смаколики, тощо.
Наша книгозбірня теж не могла залишити сиріток без уваги, тому подарувала дитячі журнали, компакт-диски, олівці, розмальовки і витинанки для творчості та їхнього всебічного розвитку. А ще, була там й маленька збірочка новорічно-різдвяних віншувань: колядок, щедрівок, посівалок, які гадаємо, неодмінно стануть у пригоді дітям із наближенням зимових свят.
Всі ці речі, були передані до нашого храму, звідки разом із іншими пакунками від парафіян, помандрують з військовими капеланами Ковельщини у місто із символічною назвою – Щастя.

Також, в українському храмі до свята відбулася Велика вечірня. На Богослужбу цього вечора зібралось багато діток та їх батьків, які щиро молились і просили у Бога для своїх родин та України миру, достатку, благополуччя, добра та всіх благ.
Згодом, тут же й відбулося захопливе дійство, яке підготувала вчитель Катерина Іванівна разом зі своїми вихованцями. 
Діти розповідали легенди та правдиві історії про Св.Миколая, декламували тематичні вірші. Потім вдало зіграли свою роль й дорослі: ангела, чортика і Святого Миколая.
По закінченні дійства всіх присутніх діток нагородили солодкими подарунками, а решту парафіян смачними шоколадними «миколайчиками».
 І в бібліотеці, в день свята, пригощали всіх юних відвідувачів смаколиками.
Тож, хочеться щиро подякувати усім благодійникам, волонтерам, отцю Івану, іншим священикам та просто безкорисливим людям за добро і милосердя, яке ми всі спільно творимо.
 Бажаємо, щоб в цей день Св. Миколай завітав у кожну українську оселю і приніс всім найбажаніші дарунки!

З ДНЕМ СВЯТОГО МИКОЛАЯ
Миколай до того добрий,
Хто відважний та хоробрий.
Хто не дасть пропасти в горі,
Хто лікує душі хворі.
Хто живе й життю радіє,
Хто собою володіє.
Хто людині щастям буде,
Бо дарує радість всюди.
То ж з охотою святою
Поділися добротою,
Наш духовний Миколаю,
Щоб відчути запах раю.
Вже настала ця пора,
Щоб отримати добра, -
І дитині, і родині,
Й рідній нашій Україні...
Хай Господь з святого неба,
Дасть народу те, що треба.
Мов тепло святих Причасть –
Долю й волю всім нам дасть!
авт* І. Оринчак