неділю, березня 26, 2017

Сезон квіткової розсади


Нарешті з приходом весни, березень нам подарує перші теплі промінчики сонця. А це означає, що скоро все забуяє пишним різноманіттям пахучих квітів і трав, розквіт яких ми очікуємо з того моменту, коли придбали щось новеньке для свого саду чи квітника. І частенько нам стає лячно, коли чекаєш: чи проросте, чи розквітне?
Тож, не випадково чергове засідання клубу «Квітникар», яке відбулося 26 березня в читальному залі нашої бібліотеки, пройшло за темою:“Сезон квіткової розсади”.
З особливою цікавістю члени клубу прослухали лекцію “Із якісного насіння – найкрасивіші квіти” у виконанні Мартинюк Н.І.,яка є однією з найактивніших наших квітникарок. Вона докладно та вичерпно розповіла про розмноження однорічних, дворічних та багаторічних квітково-декоративних рослин методом посіву насіння на розсаду.
Необхідну цінну інформацію квітникарі отримали з виступу молодої любительниці садівництва Симонік Анни, яка детально розповіла: де і як можна придбати якісне насіння квітів за вигідними й помірними цінами, надала адреси інтернет-сайтів та спеціалізованих фірм, магазинів, якими не рідко користується сама.
 А дехто вже встиг придбати не лише насіння квітів, а й огородніх продуктів, таких як: перець, цибуля, помідори. Ну і як тут не похвалитися власноруч вирощеною розсадою.
Хочеться розповісти, що й у нашій книгозбірні вже зараз зацвіли перші рослини на підвіконнях, які привертають увагу перехожих і відвідувачів бібліотеки.
А ще, у нас відбулося маленьке чудо – зацвів та навіть вродив молодий перчик, насіння якого випадково потрапило у горщик з вазоном. Як бачимо, тепло, затишок та сприятлива атмосфера тільки посприяли дружбі двох рослин, яка показала добрі результати.
Того погожого дня, учасники заходу спілкувались у невимушеній атмосфері, шукали відповіді на хвилюючі питання, ділились досвідом, користувались літературою та Інтернетом. 
Гадаємо, квітникарі залишилися задоволені зустріччю і з нетерпінням будуть чекати наступної, яка вже невдовзі відбудеться