суботу, липня 23, 2016

Творчий звіт аматорів художньої самодіяльності села Любитів "Україно, ти єдина!"

Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину  щасливу  і в радості  мить,
любіть у годину негоди.
Саме такими віршованими рядками Володимира Сюсюри розпочався нещодавній творчий звіт аматорів сцени Любитівського Будинку культури присвячений 25 – річниці незалежності України.
Святковий концерт із символічною назвою «Україно, ти єдина!» відкрили ведучі: Сергій та Катерина Поліщуки.
Продовжили тематичний захід юні таланти нашого села, такі як: Шинкарук Анна, Лазарчук Віка, Гетьман Зоряна, Вовчик Анна, Чуль Олег, Шайнюк Вадим, Репетуха Анна, Матвіюк Наталія, Лазарчук Маріанна, Мілянчук Олена, Матвіюк Ельвіра, Гетьман Олег, Морозюк Ірина, Морозюк Марія. 
У їхньому виконанні прозвучали славні українські пісні: «Це край де я родилась і живу», «Україно краю», «Квітуча Україна», «Мамина сорочка», «Хай живе вільна Україна», «Волинь моя» та інші.
Вражаючими були виступи читців тематичних поезій, дитячої та жіночої вокальних груп, а також чоловічого вокально-інстументального гурту на чолі із  художнім керівником Поліщуком Сергієм
Варто згадати, що зі сцени прозвучало кілька авторських пісень, творцями яких стали учасники святкового концерту, а саме: слова Тарасюка Ігоря, музикаДубенського Вадима.
Того дня не можливо було не згадати й наших відважних борців за волю та незалежність сьогоднішньої України і усіх тих, хто віддав життя за рідну Батьківщину. Цих мужніх і хоробрих  хлопців було вшановано хвилиною мовчання, а пізніше їм присвятили кілька музичних композицій: «Пливе кача», «Захисникам вітчизни» та ін.
Заключним акордом творчого звіту стало спільне виконання всіма аматорами сцени пісні Т. Петриненка «Україна».  
А по закінченні дійства присутні представники влади і члени високоповажного журі, а саме: сільський голова Віктор Павлов та заступник директора районного будинку культури Валентина Шафета подякували усім учасникам концерту за цікаві номери, яскраві програмні буклети та створений чудовий настрій. 
Тож, судячи з бурхливих оплесків присутніх у залі глядачів творчий екзамен аматори сцени с. Любитів склали на відмінно.
А у фойє будинку культури прекрасну атмосферу чудово дня доповнювали тематично-книжкові виставки «Живи і міцній, українська державо!», «Волинь – це Полісся перлина, твоя і моя Батьківщина», з допомогою яких всі присутні мали змогу познайомитись із сучасною історією своєї країни чи пригадати героїчні вчинки наших предків та їх довгий шлях до незалежності.
Також, неабияку увагу привертала виставка старовинних речей, які колись використовувались у повсякденному житті. Створюючи її, працівники бібліотеки хотіли нагадати всім про те, що ці представлені побутові предмети, які давно вийшли із вжитку: прялка, утюги, самовари, вишиті картини, скатертини та рушники, тепер мають велику цінність, бо це спадщина нашого народу, його душа, це частинка наших спогадів та історії, яку потрібно берегти і передавати із покоління в покоління.