понеділок, червня 27, 2016

Заснування нового українського храму - важлива подія в історії села Любитів

25 червня 2016 року навіки увійде у календар знаменних і пам’ятних дат села Любитів. Адже, саме цього дня митрополит Луцький і Волинський Михаїл завітав до нашого села, щоб здійснити чин заснування нової Свято-Покровської Української Православної Церкви Київського Патріархату
Хлібом-сіллю зустрічали владику учні місцевої школи з директором Чуль В.Ф. та учні Парафіяльної недільної школи при Свято-Юріївському храмі УПЦ КП с. Дубового.
Далі митрополит Михаїл у співслужінні священиків Ковельського районного деканату на чолі з деканом Ковельського районного деканату УПЦ КП протоієреєм  Іоаном Бонисом та деканом Ковельського міського деканату УПЦ КП о. Анатолієм Александруком освятив хрест та заклав перші камені на місці будівництва церкви.
В богослужінні взяли участь: голова Ковельської РДА Віктор Козак, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, Любитівський сільський голова  Віктор Павлов, а також, жителі та гості села. Долучились й активні громадські організації Ковельщини, зокрема, “Майдан Гідності” (Ігор Верчук), ковельська філія ВГО “Союз Українок” (Олена Місюра). 
Виступили на урочистій події Андрій Петрович та Віктор Теодосійович, які наголосили, що ця історична подія буде неодмінно відображена в літописі сучасної Ковельщини, а присутні представники влади пообіцяли допомагати у якнайшвидшому встановлені храму. 
По закінченню дійства, владика благословив усіх вірян, подякував любитівцям за правильне рішення та ідею, яка вже протягом кількох років виношувалась у задумах людей. Також, він побажав, щоб новозбудований храм об’єднав громаду села в дружню сім’ю, в якій будуть панувати християнська любов, мир, злагода, взаєморозуміння та Божа благодать.

Відеосюжет про заснування нового храму Святої Покрови УПЦ КП можна переглянути за посиланням:https://youtu.be/wDHgYMmBYV4