неділю, серпня 30, 2020

Наша пам'ять – загиблим героям вічна слава!


29 серпня 2019 року Президентом України було започатковано День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність своєї країни.
Цього дня шість років тому, в Іловайському котлі, в зоні проведення антитерористичної операції, в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення та зазнали найбільших втрат. За офіційними даними загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.
З метою гідного вшанування пам’яті за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві в країні відбуваються тематичні заходи й покладання квітів до пам’ятних місць.
Наша бібліотека до цього дня підготувала тематичну виставку літератури «Наша пам'ять  – загиблим героям вічна слава!». 
Тут зібрані статті, книги та матеріали, що висвітлюють тогочасні трагічні й сумні події. Кожен охочий користувач міг почитати правдиві факти про героїзм, мужність, відвагу наших воїнів, побачити портрети полеглих героїв, вшанувати їх пам'ять.
Адже, па`ятати та шанувати тих, хто пожертвував власним життям заради майбутнього України – наш святий обов`язок.  
Переконані, що ніхто і ніколи не забуде  тих, хто загинув на полі бою,
  виборюючи територіальну цілісність соборної України в роки її незалежності. Ми завжди згадуватимемо їх і з величезною вдячністю та гордістю, розповідатимемо про їх звитягу майбутнім поколінням. Герої не вмирають  вони завжди житимуть у наших спогадах, піснях, переказах, книгах...