четвер, грудня 22, 2022

Увага, книжкові надходження!

Нещодавно книжковий фонд бібліотеки поповнився цікавими новинками, тому пропонуємо розглянути їх детальніше.

  • Струцюк Й. Потомок Ілька Муровця:повість / Йосип Струцюк. – Харків:ФОП Панов А. М., 2021. – 148 с. 
    Яких лишень імен у синонімічному ряду титулувань славетного українця, шестиразового чемпіона світу, «чемпіона чемпіонів» не використовували: від Іллі Муромця – до Тараса Бульби. Та чи не найчастіше звучало: «Великий русский богатырь Иван Поддубный». Це імперське кліше й досі використовується не тільки апологетами «Русского мира», але й на Заході. І що найприкріше – на батьківщині визначного українця. Тому Йосип Струцюк у повісті «Потомок Ілька Муровця», зважаючи і на переконливі документалізовані факти, і на основі свого прочитання життєпису Івана Піддубного, докладається до справи повернення Україні одного з найвідоміших її синів.
  •     Світязь. Альманах Волинської обласної організації Національної спілки письменників України. Ч.26. 2021. Житомир:Видавничий дім «Бук-Друк», 2021. -168 с.
    Альманах «Світязь» виходить друком щорічно. Цього разу кілька сторінок присвячені новому роману волинської письменниці Надії Гуменюк – «Та, що ламає вітер». Цей роман отримав премію Гранд коронація Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».
Також на сторінках альманаху – поезія волинських і закордонних поетів, перекладена українською. Тут і уривок історичного роману письменника Юрка Вовка «Передбачення Курта Зіберта».
В альманасі також є твори для дітей і дорослих, літературна критика, проза та поезія. Випуск альманаху вийшов накладом 500 примірників.
  •     Зек Б.М. Спецпідрозділ «Світязь» в антитерористичній операції на Донбасі (2014—2018 рр.): іст. нарис. Вид. 2-ге, виправ. і допов. Житомир: Видавець ТОВ «Видавничий дім «Бук-Друк», 2021. – 80 с.
    Спецпідрозділ «Світязь» - рота, сформована з числа добровольців у структурі поліції громадської безпеки Управління МВС України у Волинській області у червні 2014 р. Командиром формування був призначений офіцер Збройних Сил України Олександр Фацевич. Підрозділ мав забезпечувати охорону громадського порядку і виконувати завдання особливого характеру. Після проходження курсу підготовки у серпні 2014 р. рота «Світязь» вирушила в район АТО. Підрозділ брав участь у боях за м.Іловайськ Донецької області, виходив так званим «зеленим коридором». Під час боїв на Дебальцівському напрямку у січні 2015 р. рота опинилась в оточенні у м. Вуглегірськ, однак продовжувала тримати оборону. Завдавши втрат противнику, підрозділ вийшов з оточення. Після участі в боях на передньому краї рота продовжувала виконувати завдання на території Донецької і Луганської областей до часу закінчення АТО. Нині рота залучена до проведення ООС.


Немає коментарів:

Дописати коментар