пʼятницю, лютого 22, 2013

Найкращий читач України – 2013


      Швидко промайнув рік, і знову лютий час проведення Всеукраїнського конкурсу  «Найкращий читач України».
   Цей конкурс  проводиться з метою підвищення рівня особистого розвитку дітей через заохочення їх до систематичного читання; створення належних умов вільного доступу до книг і літератури на різних, у тому числі електронних, носіях; підвищення суспільного значення і ролі бібліотек; популяризація класичної та сучасної української літератури; розвиток культури української мови.
    Учасники конкурсу можуть здобути перемогу не лише завдяки таланту і здібностям, а й систематичному читанню. 
    Усі конкурсанти мають можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх уподобаннях,  подискутувати про улюблені книги.
    Переможці конкурсу будуть запрошені на Фестиваль дитячого читанння "Книгоманія" у м.Львові, познайомляться з історією та культурою міста; зустрінуться з улюбленими авторами, дізнаються більше про сучасну українську літературу та отримають нагороди: нові книги від українських видавців, подарунки від партнерів.
    Тож, традиційно у лютому, в Любитівській бібліотеці розпочався Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач України», на якому зустрілися найактивніші читачі 6-7 класів.
    На конкурсі школярі розповідали про улюблену книгу, її автора, аналізували її героїв та вибірково декламували. 
    Щоб підвищити свої шасни на перемогу, діти проявили неабияку фантазію для оформлення читацького щоденника, доповнивши його різними ілюстраціями, фотографіями та іншими, не менш цікавими та влучними висловами, прислів’ями, приказками, віршами. 
 
     Неабияк пожвавила усіх конкурсантів розповідь про подорож до Львова Шевчук О.М., яка стала переможницею обласного конкурсу у 2010 р. 
    Також, Оксана поділилась з учасниками своїм досідом, дала кілька порад та продемонструвала свій читацький щоденник та нагороди.
    Приємні враження залишилося у членів журі від артистизму та проявленої креативності учасників. Та все ж, оцінивши та врахувавши презентацію улюблених книг дітей, їх творчий підхід, ерудованість учасників конкурсу, журі визначили його переможців.
     Ними стали: Демкова Юлія (учениця 6 кл.) та Степанюк Ірина ( учениця 7 класу). Тепер ці діти, по праву, вважаються найкращими читачами бібліотеки 2013 р. і  вже зовсім скоро зможуть позмагатись серед кращих читачів району.
   Конкурс «Найкращий читач України» став своєрідним святом читання і спілкування з бібліотекою. А щоб це свято не закінчувалося, бібліотека постійно поповнює свій фонд новими та цікавими книгами, де кожна дитина з допомогою дбайливого бібліотекаря, зможе знайти свою улюблену. Саме тому, цього ж дня, для наших учасників, було підготовлено книжкову викладку "Сторінками улюблених книг"
 За активну участь та старанність усі конкурсанти отримали подарунки.Ось вони, щасливі і усміхнені, окрилені радістю спілкування з книгою.

   Бажаємо усім юним любителям книги ніколи не зупинятися на досягнутому, а й далі,так само активно приймати участь у подібних конкурсах, читати, не тільки за шкільною програмою, а за для власного задоволення,освітченості та розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар