суботу, липня 20, 2024

Привітали іменинницю


В цей сонячний літній день 20 липня, щиро вітаємо іменинницю-ювілярку Аршулік Євгенію Олександрівну, яка відзначає сьогодні 90-річчя. Привітали поважну іменинницю-односельчанку рідні, близькі, депутат Колодяжненської сільської ради, директор Любитівського ліцею імені Лесі Українки – Віта Чуль та бібліотекарі: Тетяна Вакулюк, Юлія Войтюк.  

Тож, бажаємо, Євгенії Олександрівні, кожен новий день зустрічати з усмішкою та добрим настроєм, бажаємо міцного здоров'я і благополуччя, розуміння і міцної любові близьких. Многії літа Вам, щастя, мирного неба!

понеділок, липня 15, 2024

Літні голосні читання у бібліотеці продовжуються...



Літні голосні читання у бібліотеці
продовжуються не лише між дітьми, а й за участі дорослих. Особливо це корисно для наших наймолодших відвідувачів, які ще не вміють самостійно читати. Це своєрідна форма спілкування між дитиною та дорослим. 

Дорослим завжди слід читати дітям з використанням ігрової форми комунікації й це неодмінно зацікавить дітей до книги, читання, розбудить їх уяву, виховає вміння слухати. А ось подальше обговорення прочитаного, вчить дитину-слухача роздумувати над змістом твору, формувати й виражати власну думку.


Тож, читаймо разом чи наодинці, читаймо вдома, на вулиці чи у бібліотеці, читаймо нашим дітям, братикам та сестричкам, адже, з цікавою книгою ніколи не буває сумно!

 


вівторок, липня 09, 2024

Голосні читання "Голосно читай, цікаво розповідай!"

Протягом багатьох століть питання виховання з використанням книжки є пріоритетним для кожної країни, а читання вголос – невід’ємним елементом прогресивного виховання.

Читання вголос (голосні читання) форма соціокультурної діяльності бібліотек, спрямована на популяризацію книги, залучення користувачів до процесу читання, виховання в них комунікативних навичок, вдумливого сприйняття текстів шляхом публічного прочитання творів.

В нашій бібліотеці також розпочались літні голосні читання літературних творів "Голосно читай, цікаво розповідай!", які позитивно впливають на розвиток читацьких навичок у наших юних відвідувачів. 

Що важливо, читання вголос розвивають дитячу уяву, покращують зв’язне мовлення, особливо якщо ці заходи супроводжуються спільним обговоренням прочитаного. 

Одночасно в слухачів ненав’язливо формується потреба в користуванні бібліотекою для освіти, дозвілля і саморозвитку, повага до книжки, як джерела знань. Саме таким і був наш захід, з виразним голосним читанням, з відповідною інтонацією та спільним обговоренням прочитаного, який подарував дітям позитивний настрій, цікавість до книги та користь інтелектуального розвитку.