суботу, серпня 24, 2024

Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі...

Цьогоріч, 24 серпня Україна відзначає 33-річницю проголошення Незалежності.

Це важливе свято для нашої держави, адже сьогодні, як і багато поколінь тому, українці виборюють свою незалежність зі зброєю в руках. Ми безмежно вдячні нашим відважним воїнам, які покинули свої рідні домівки, родини й захищають Батьківщину, поклавши на вівтар найдорожче – своє життя.

Все частіше здобутки нашої країни складаються і з маленьких перемог кожного небайдужого українця, підтримки, донатів, волонтерства, адже, всі зусилля спрямовані заради єдиної мети – Перемоги. А це значить, що лише в єдності наша сила, якщо хочемо жити вільно на рідній землі.

На честь найважливішого свята України, наша бібліотека підготувала тематичне відео «Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі»

Наші читці: Дарина Римарук, Артем Поліщук, Марія Гнатюк, Ангеліна Гавришук, Поліна Гавришук, Анна Рачук, Аліса Васейко, Ярина Антонюк, Ярема Антонюк, Катерина Журавська, Анна Сидлярук.

  
  

Щиро вдячні нашим юним відвідувачам за участь в створенні даного святкового відео, а поетам за чудові вірші. У відео використані поетичні твори таких авторів: О. Олесь, І. Оринчак, А. Яцків, Ю. Хандожинська,У. Федасюк, Л. Савчук, М. Познанська,  В.Самійленко, тощо. 





Також, напередодні свята в бібліотеці для всіх відвідувачів кілька днів діяла тематична виставка «Живи і міцній, Українська державо!», з допомогою якої, кожен охочий міг пригадати чи поглибити свої знання з історії України.

Тож, вітаємо всіх зі святом! Бажаємо всім бути вільними та незалежними! Добра, Миру, Перемоги!!!


пʼятницю, серпня 23, 2024

Український прапор – українська міць

23 серпня Україна відзначає День державного прапора. Державний прапор України було затверджено Верховною Радою 28 січня 1992 року. Це прапор з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (вгорі) і жовтого (внизу) кольорів, які символізують ясне небо і пшеничні поля.


День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність, самостійність й нажаль, змушений захищатись знову. 

Під час повномасштабної російсько-української війни увесь світ дізнався про самовідданість і хоробрість українського народу, а наш синьо-жовтий стяг люди почали вивішувати з балконів та своїх будинків не лише в Україні, а й далеко за її межами, іноді люди носять прапор на плечах, або ж одяг в даних кольорах, прикріплюють до авто на знак підтримки українців, тощо.

З нагоди державного свята, наша бібліотека підготувала відео “Український прапор – українська міць”, на якому юні відвідувачі демонструють свою любов та підтримку до національних символів країни, а саме до прапора України. А ось Владислав Коваленко ще й продекламував тематичний вірш.
 

Дане відео можна переглянути за посилання на нашій сторінці в Ютуб (https://www.youtube.com/watch?v=CV0o4kfPwuI) чи на сторінці у Фейсбук (https://www.facebook.com/100032205010141/videos/2732443790271344).

Тож, вітаємо всіх зі святом і бажаємо, щоб наш синьо-жовтий стяг і надалі вселяв в серце кожного українця гордість та спонукав на нові подвиги заради своєї Батьківщини.

неділю, серпня 04, 2024

Участь в VI Етнофестивалі «На гостини до Лесі».

Нині вже вшосте Етнофестиваль «На гостини до Лесі» збирає на нашій Колодяжненській землі щирих поціновувачів творчості геніальної Лесі Українки, її багатогранного таланту та видатної особистості.

Захід розпочався з центральної садиби громади Колодяжного, де його учасників гостинно зустріли у Центрі культури, дозвілля та спорту сільської ради. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів-захисників.

Далі на гостей чекав літературний екскурс «Колодяжне – то власне дома», а в урочищі Нечимне проведена оглядова екскурсія «Стежками Лесі Українки».

Згодом, в Нечимному розпочалася благодійна літературно-мистецька композиція «До тебе, Україно, моя бездольная мати», у рамках якої відбулись виступи запрошених колективів із різних куточків Волині, Рівненщини та Львівщини, місцевих авторів, поетів, аматорів сцени, а також виступи представників влади

Наш Любитівський старостинський округ долучився до благодійного ярмарку «Разом до Перемоги», на підтримку Збройних Сил України, де гості заходу мали нагоду придбати різноманітні смаколики та сувеніри. Дякуємо за допомогу Любитівський ліцей імені Лесі Українки.

Також, відбулося представлення старостинськими округами нашої громади традицій, звичаїв, елементів побуту, одягу, народних частувань, пісенної творчості своїх територій.

Отож, у рамках VI благодійного Етнофестивалю «На гостини до Лесі» вдалося зібрати 45 704 грн.

Слава Україні та низький уклін Захисникам!