вівторок, травня 20, 2014

Інтернет на допомогу абітурієнту

       Ось і підходить до завершення ще один навчальний рік в стінах Любитівської ЗОШ. Попереду, на більшість школярів, чекає тривалий літній відпочинок. Звісно, старшокласників чекають ще екзаменаційні іспити, а випускників – інтенсивна підготовка до ЗНО й рішення щодо вибору майбутньої професії. Адже, обираючи майбутній фах, важливо не помилитись у своєму виборі. Потрібно усе добре обміркувати й зважити, щоб якнайповніше розкрити свої здібності та уподобання, і тоді, робота не буде тягарем, а навпаки, приноситиме користь, задоволення для душі, почуття власної важливості.
Як відомо, можна піти у ВНЗ та здобути корисні знання й розширити свій кругозір, а можна піти в ПТУ та здобути практичні фахові навички та досвід, або ж, відразу влаштуватись на роботу й відчути незалежність від батьківського гаманця. То який шлях обрати? Хто може допомогти тобі з’ясувати, куди йти далі, щоб у майбутньому не поповнити ряди безробітних або працюючих не за фахом?
У цей травневий, вирішальний час, майбутні абітурієнти все частіше й частіше переступають поріг бібліотеки. Адже, тепер сучасна бібліотека надає можливість не тільки зазирнути в потрібну тематичну літературу, а й скористатися безкоштовними Інтернет-ресурсами.
Сьогодні, наша бібліотека допомагає старшокласникам зробити правильний крок на шляху до професійного самовизначення. 
Тут представлені такі вебліографічні покажчики: «Куди піти навчатись», «Інтернет на допомогу абітурієнтам», «У пошуці роботи», мета яких всебічно ознайомити абітурієнтів та їх батьків з Інтернет джерелами даних тем. Це дуже зручно, бо економлячи час, гроші та зусилля на далеку дорогу, не доводиться кудись їхати, адже, на багатьох сайтах ВНЗ міститься вся необхідна інформація для абітурієнта.
Крім цього, чимала кількість наших випускників вже зареєструвались й подали заявки на участь в пробному тестуванні ЗНО, яке дозволяє ознайомитись із самою процедурою, ще раз перевірити свої знання й психологічно підготуватися до цього нелегкого випробування. Багато хто із користувачів проходили тренувальні онлайн-тести на безкоштовних сайтах в мережі Інтернет. Зручні вони тим, що їх можна проходити більше одного разу, при цьому тестова програма генерує все нові й нові запитання, автоматично перевіряє результати та виводить їх на монітор комп’ютера
Згодом, ті абітурієнти, що вже пройшли тестування, за місцем реєстрації у відповідних для цього закладах, приходили щоб перевірити свої результати та набрані бали. 
 Тож, ми щиро бажаємо успіхів всім випускникам й абітурієнтам у навчанні та вступі у вищі навчальні заклади, а також, високих досягнень у поставлених цілях та реалізації мрій!

Немає коментарів:

Дописати коментар