суботу, грудня 19, 2015

Через поле, через гай, прийшов до нас Святий Миколай


В Україні як і в багатьох країнах світу з поміж усіх святих угодників Божих, Миколай Чудотворець користується великою пошаною у віруючих людей. Адже, як свідчать історичні факти Миколай був реальною особою, який ще з юних літ відзначався глибокою побожністю, піклувався про вбогих та нужденних.
Деякі легенди свідчать й про те, що він був священиком і його щирі молитви допомагали рятували не одне життя. Саме тому Миколай зараховується до святих як такий, що опікується воїнами, водіями, мандрівниками, а також вважається покровителем дітей, студентів, моряків, торговців і лучників.
Також, на честь цього Чудотворця було встановлене свято, яке відзначають 19 грудня. Цей день особливо і з нетерпінням чекають усі діти, адже, за традицією, в ніч з 18 на 19 грудня Св.Микола приносить їм подарунки і кладе їх під подушку.
В переддень свята, 18 грудня, наша бібліотека вирішила порадувати своїх маленьких відвідувачів влаштувавши для них конкурсно-розважальну програму «Через поле, через гай, йде до нас Миколай».
Захід розпочався із привітання та розповіді про життя святого, з якою дітей ознайомила ведуча Демкова Юлія.

Далі веселі оченята нашої малечі слідкували за діями, які відбувалися в читальній залі бібліотеки. Їх увазі була представлена сценка із казковими персонажами, які виконали: Чернюк Юлія, Мілянчук Олена,Матвіюк Ельвіра.
За сценарієм чортик з різочками хотів зіпсувати свято і довести ангелятами, що ніхто тут не заслуговує на подарунки від Миколая Чудотворця. Але присутні дітки врятували ситуацію і продемонстрували свою слухняність та здібності. Вони залюбки розповідали тематичні віршики, співали пісні, відгадували загадки та давали правильні відповіді на підступні запитання розлюченого зловмисника.
    Тож, план злого героя провалився і його прогнали, а на зміну йому до чемних діток завітав Святий Миколай із подарунками
І тут, за умовами напередодні оголошеного конкурсу, діти зачитували йому свої творчі листи із мріями та побажаннями, а також показували підготовлені малюнки
 

По закінченню дійства серед учасників було визначено і нагороджено переможця. Решта маленьких гостей теж отримали за старання пам’ятні подарунки та солодкі «миколайчики».
 
Сподіваємося, що образ Святого Миколая Чудотворця допоможе зберегти у маленьких дитячих серцях віру в Бога та навчить доброти і милосердя до ближніх.

Немає коментарів:

Дописати коментар