пʼятницю, вересня 22, 2017

Танцювальний флешмоб до Міжнародного дня миру

У сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія. Адже, нестабільність, страх та насилля – не просто лякають та знищують, а й не дають можливості розвиватися країнам, державам, народам…
Саме тому, у 1982 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН, було засновано Міжнародний день миру (International Day of Peace).
До 2001 року цей день відзначали кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте в резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж
дату – 21 вересня.
У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров, а також, прагне спонукати окремих людей, групи й громади усієї планети до осмислення проблем миру та обміну інформацією щодо його досягнення. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.
Цьогорічне гасло дня«Разом заради миру: повага, безпека та гідність для всіх», що закликає до об’єднання та надання підтримки тим, кому вона необхідна в першу чергу – біженцям, мігрантам, особам потерпілим від військових дій.
В Україні День миру встановлений Указом Президента у 2002 році і його відзначення в останні роки для українців є надзвичайно важливою та актуальною справою. У цей день по всій країні проходитимуть безліч заходів. Наприклад, всеукраїнська акція «День миру in UA 2017», мета якої сприяти миру, зокрема на сході України і домогтися взаєморозуміння в українському суспільстві.
21 вересня, на знак підтримки ідеї миру, молодь та учні с. Любитів, підготували танцювальні флешмоби, які відбулися у Любитівській ЗОШ та в нашій сільській бібліотеці.

Також, у книгозбірні пройшла інформаційна година «Скажімо: ні – війні в Україні!» та переглянуто тематичну виставку «Україна моя у вогні», де зібрано найновіші книги та матеріали про Євромайдан, Небесну сотню, АТО та її героїв.
  Пам’ятаймо, що війна, насильство, тероризм це зло, що калічить душі людей. Тож, ми бажаємо усім нам мирного неба, оскільки воно відкриває перед людством перспективи, не зводячи їх до боротьби за виживання; бажаємо нових відкриттів, які зупинять біди, хвороби і катаклізми; бажаємо творити добро у кожній сфері діяльності, адже, це наша країна, наша земля і нам з вами тут жити!

Немає коментарів:

Дописати коментар