пʼятницю, листопада 23, 2018

Україна – країна нескорених!

День Гідності та Свободи – це пам’ять про революційні роки та події, які назавжди змінили історію нашого сьогодення і перевернули свідомість більшості українців. Адже, саме Помаранчева революція розпочала боротьбу народу за свободу вибору, дій і думок, а революція Гідності, через роки, стала продовженням цієї боротьби людей вже за нові ідеї, але із тим же прагненням: здобути для України краще та гідне майбутнє.
Тож, напередодні чергової річниці Революції Гідності та свободи, у нашій бібліотеці відбувся вечір мужності під назвою «Україна – країна нескорених!».
Захід було проведено з метою: вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 р. та у листопаді 2013 – лютому 2014 рр. постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої країни та її європейського вибору, а також, прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до присутніх учасників тематичного вечора об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ ст.
Розпочався даний захід із вступного слова ведучих: Омельчук Іванки та Варчин Інни.
    Згодом, після звучання гімну України, вони продовжили розповідати достовірні факти про ті важкі переломні роки та події, що призвели до масових протестів громадян.
Час від часу ці спогади доповнювали тематичні авторські поезії, що особливо зворушливо прозвучали у виконанні юних користувачів бібліотеки, а саме: Приймачука Іллі, Готь Софії, Шворака Артема, Хомюк Анастасії, Журанської Вікторії.
Під тиху, ледь чутну мелодію пісні «Пливе кача», хвилиною мовчання було вшановано героїв революції Гідності«Небесну Сотню», які загинули відстоюючи свою честь і права.
Також, всі присутні на заході мали нагоду переглянути відео «День Гідності та Свободи: хронологія двох революцій», що навіки болючими спогадами закарбувались у наших співчутливих серцях. Але це наше минуле, і воно не лише принесло нам біль, сльози, тривогу і втрати, а й свободу, гордість, єдність, гідність, певні зміни та надію.
    Закінчився вечір знайомством наших відвідувачів із книжковою виставкою "Українські революції: чорнило духу, патріотизму, мужності".
Історія створюється й сьогодні, і творить її кожен з нас. Тож, давайте будемо гідними та свідомими громадянами своєї країни, пам’ятаймо історію, шануймо своїх героїв, не повторюймо старих помилок і дбаймо про щасливе майбутнє Батьківщини, докладаючи для цього максимум зусиль.  

Немає коментарів:

Дописати коментар