пʼятницю, грудня 21, 2018

Свято Миколая


19 грудня в Україні відзначили День Святого Миколая.
Святий Миколай – один із найшанованіших святих церкви – чудотворець, захисник дітей, заступник бідних та нужденних, а також покровитель мандрівників.
Це світле та радісне свято люблять і з нетерпінням чекають як діти, так і дорослі. 
Тож, наші юні користувачі бібліотеки, які є ще маленькими парафіянами храму УПЦ КП Святої Покрови, побажали влаштувати свято на честь Миколая Чудотворця.
Після святкової вечірньої відправи та вітальної промови настоятеля даного храму протоієрея Івана Оринчака, розпочалося святкове дійство для всіх прихожан.
Зима-чірівниця, Сніжинки, Святий Миколай, Ангел, Чортик, Злюка та інші діти-учасники створили для присутніх справжню зимову казку.
Спочатку на свято завітала Зима, яка всіх вітала й обіцяла бути доброю чарівницею, а не злою хурделицею. Разом з нею прилетіли білі Сніжинки, які кружляли та мило розповідали про себе. 



     Доповнювали картину свята й інші діти, що читали вірші про зиму та прохання до Миколая


Також, напередодні святкового дня, діти виготовляли у бібліотеці листи для Св. Миколая, які пізніше зачитали в церкві. 
Зіпсувати свято намагались Чортик і його вірна помічниця Злюка, але на захист дітей поспішив постати Ангел, який зумів довести, що ці діти були чемними і прогнав негідників геть.
 
Ну і нарешті, коли до храму дібрався Св. Миколай  всі отримали винагороду у вигляді солодких подарунків та "миколайчиків".
Всі ці ролі чудово й талановито зіграли: Гетьман Зоряна, Кушарук Христина, Гавришук Ангеліна, Воробей Єва та Валерія,  Шайнюк Вадим, Ксьондзик Софія та Вікторія, Шевчук Анна, Журанська Вікторія та Ангеліна, Антонюк Анна та Дмитро, Панасюк Оксана, Готь Софія, Дунайчук Вероніка та Денис, Хомюк Анастасія, Лисенко Маргарита та інші.
Протягом всього часу діти розповідали вірші, співали пісні, грали, танцювали, весело проводили час, даруючи при цьому радість всім навколо.
Завдяки спільним зусиллям дітей та їх батьків, помічників та організаторів цього дійства, в храмі панував святковий настрій, залишились позитивні емоції, приємні спогади. Щиро вдячні всім за підтримку, старання та взаєморозуміння!

Немає коментарів:

Дописати коментар