понеділок, червня 28, 2021

Квітуй, Україно, і слався у віках!

У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави та спираючись на багатовікову історію українського державотворення, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної країни.

Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності нашої держави. Вона утверджує головні цінності нашого народу – життя людини, її здоров’я, честь та гідність, надає кожному громадянину свободу слова та віросповідання.

     З нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України, в нашій бібліотеці пройшла патріотична година «Квітуй, Україно, і слався у віках».

Захід розпочався звучанням державного гімну України, після чого, ведуча заходу та директор Будинку культури Марія Морозюк розповіла присутнім про нелегкий шлях нашої країни до незалежності, Конституцію й нелегкі часи сьогодення.

Полеглих Героїв України, які боролись за незалежність України було вшановано хвилиною мовчання.

Чудовим доповненням стали тематичні вірші у виконанні юних учасників заходу, а саме: Софії Готь, Ніни Лавренюк, Оксани Поліщук, Ангеліни Шинкарук та пісня у виконанні Софії Гетьман.

Також, всі присутні переглянули відео «Історія Конституції» та виставку літератури «Конституція – основний закон мого життя».

Тож, пам’ятаймо, що обов’язок кожного з нас – щиро поважати наш головний закон, вміло і відповідально користуватися своїми правами, не порушуючи прав інших та працювати на благо нашої країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар