вівторок, вересня 21, 2021

Осінні новинки читай – собі настрій піднімай!

Наступила осінь і разом з нею її вічні супутники: похмура погода, дощ, перші холодні подихи вітру, які додають нам трішки смутку.

Тож, щоб покращити настрій, наша бібліотека радить всім загорнутися у теплий плед, взяти чашечку гарячої кави, або ж чаю і провести час у компанії нової хорошої книги.

Адже, зовсім нещодавно наш бібліотечний фонд поповнився книжковими новинками: одні були придбані з допомогою виграного бібліотекарем подарункового сертифікату у ВОУНБ ім. Олени Пчілки та інші книги куплені за передбаченою програмою нашої громади.

Запрошуємо всіх читачів у бібліотеку, щоб познайомитися із новими й цікавими книгами на виставці-презентації «Осінні новинки читай – собі настрій піднімай!».
Новинки для дітей.

Андерсен Г. К. Казки: зб. казок / Г. К. Андерсен. – Х.: Видавничий дім «Пегас», 2020. – 64 с.: іл. (Серія «Улюблені автори»).

Збірка найвідоміших казок видатного данського казкаря Г.К. Андерсена, на яких виросло не одне  покоління читачів, виховує у дітей найсвітліші почуття. Вчинки Герди та русалонька навчать доброти та любові до ближнього, олов'яного солдатика – сміливості й непохитності за будь-яких обставин, сюжет казки «Нове вбрання короля» – життєвої мудрості. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Казковими стежинками: Казки. – Х.: Белкар-книга, 2020. – 64 с.: іл. – (Веселка).

Ця книга – золота криничка народних казок, з якої ми черпаємо скарби народної мудрості. На прикладах казкових персонажів діти зможуть осягнути складний світ людських взаємин, навчаться відрізняти добро від зла, а також здійснювати гарні вчинки. Для дітей молодшого шкільного віку.


Купріян О. Мирослава та інші з нашого двору: повість / Ольга Купріян. – Львів:Видавництво Старого Лева, 2021. – 128 с.

«Мирослава та інші з нашого двору» – кумедна і щира повість для юних читачів письменниці Ольги Купріян про всі ті дива і перипетії, що трапляються з нами тільки в дитинстві, коли тобі десять і канікули – це ціле життя тривалістю в літо! Микита і Мирослава дружать, сваряться і знову миряться, вчаться заробляти свої перші гроші, вигуляючи песика баби Соні чи маленьку Злату, намагаються викликати Гумову Дупу... А ще проживають разом усі радощі та сум і вміють насолоджуватися малим – як-от клаптиком літака «Мрія» у небі!

Паронова В. Оповідання про сім’ю / В. Паронова. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2021. – 32 с. – (Серія «Для дитячої душі»).

Збірка оповідань Віри Паронової розкриває непрості ситуації, що виникають у сім’ях, підказує шляхи вирішення проблем чи непорозумінь між дорослими і дітьми. Видання призначене для вчителів і учнів початкової школи, для сімейного прочитання, для студентів педагогічних навчальних закладів.

Птахи наших садків. 50 найвідоміших видів:міні-енциклопедія; пер. з англ. Н. Тучинської. – К.: Видавнича група КМ-БУКС, 2021. – 56 с.: іл.

За допомогою цього довідника ви зможете розпізнати 50 найвідоміших видів птахів. Ви дізнаєтеся про їхні основні ознаки та спосіб життя.
Для широкого кола читачів.

Різдвяне торжество: вірші, колядки, оповідання про Різдво, обрядові пісні й віншування. – Київ: Літера ЛТД, 2018. – 64 с.

У книзі представлені вірші, оповідання про зиму, колядки, щедрівки до зимових свят. Малятам вірші прочитають дорослі, а старші діти зможуть прочитати їх самі і ті, які найбільше сподобались, вивчити напам'ять. Ця книжечка стане у пригоді вихователям масових і спеціальних дошкільних установ, логопедам, студентам педагогічних коледжів і вузів, батькам дітей середнього та старшого дошкільного віку.

 Сухомлинський В. Вогник у вікні:Оповідання, казки. – Х.: Белкар-книга, 2020. – 64 с.: іл. – (Веселка).

«Ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях... Робіть так, щоб людям, які оточують вас, було добре», – писав відомий український педагог і письменник Василь Олександрович Сухомлинський. Твори Сухомлинського формують у дітей найголовніше – людяність. Вони вчать маленьких читачів відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших. Для дітей молодшого шкільного віку.

Шаповалов Д. С. Найкращі футболісти світу. – Харків:Юнісофт, 2020. – 96 с.: іл. (Серія «Енциклопедія для допитливих»).

Футбол по праву вважають найпопулярнішою командною грою на планеті. В нього професійно грають десятки тисяч людей, а споглядати майстерну гру славетних футболістів прагнуть мільйони. Цей спорт розвивається на всіх рівнях – від дитячих забав на галявині до футбольних імперій з власними брендами, таких як «Манчестер Юнайтед» чи УЄФА. А чемпіонат світу вже тепер може позмагатися з Олімпійськими іграми за звання найочікуванішої спортивної події у світі. Про спорт номер один, про минуле і майбутнє зірок світового футболу, про їхнє особисте життя і секрети професійного успіху ви дізнаєтесь зі сторінок цієї книги.

Новинки для дорослих читачів.

Бакшеев С. Казнь в прямом эфире: детектив / Сергей Бакшеев. – Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга», 2020 р. – 304 с.

В городе объявился палач, прячущий свое лицо под черным капюшоном. Он проводит онлайн трансляцию суда над преступником педофилом, называя это «Судом Народа». Через 72 часа результат голосования определит – казнить или помиловать преступника. Местные чиновники требуют поймать палача и прекратить беспредел, ведь право на суд есть только у власти. В ходе расследования Елена Петелина выясняет, что накануне суда педофил похитил девятилетнюю девочку. Только он знает, где она находится. Время на таймере неумолимо тает. Люди жаждут справедливого возмездия. Но если палач свершит казнь по решению народа, похищенная девочка не выживет.

Волок Л. Останній шанс на кохання:роман / Людмила Волок. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. – 240 с.   

У житті Ані, доньки заможного бізнесмена, було все. Та ані гроші, ані дорогі машини й брендовий одяг не врятували її від раптового страшного діагнозу. Дівчина розуміє, що її час спливає, а вона так і не пізнала кохання. Рідні ладні на все, аби виконати останнє бажання Ані. Навіть на обман. Вони підлаштовують зустріч дівчини із Сергієм, простим хлопцем з непростою долею. Між молодими людьми спалахують почуття, від яких обоє втрачають голову. Однак Аня не здогадується, що все це – лише угода. Чи здатне кохання взяти гору над домовленостями?

Вяземская О. Институтка. Любовь благородной девицы: роман / Ольга Вяземская. – Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга», 2021 р. – 288 с. 

 1879 год, Одесса. Лиза Журавская – воспитанница Института благородных девиц. Душу ее тревожат странные ночные кошмары. В них она каждый раз тонет в болоте вместе с незнакомцем. Спустя время Лиза знакомится с артиллерийским офицером графом Раевским. Тем самым незнакомцем из ее снов. Любовь вспыхивает как спичка. Но граф женат. И более того – супруга знает о «полюбовнице». Обезумевшая графиня организовывает похищение Лизы и… самого графа Раевского. Ревность – лишь повод, который давно искала графиня, чтобы воплотить кошмары институтки в жизнь…

Гуменюк Н. Корона на одну ніч: роман / Надія Гуменюк. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 320 с.

Передвоєнна Польща. Неподалік від Варшави, на заміській віллі «Ванесса», відбувся конкурс краси. Увечері на ньому коронували переможницю, а вранці у готелі «Континенталь» її знайшли мертвою. В газетах – жодної згадки ні про загадкову смерть дівчини, ні про її тріумфальну перемогу. Хто й чому заблокував інформацію? І хто посягнув на юне життя? Заздрісна суперниця? Колишній наречений? Дефензива, яка дізналася, хто вона насправді – ця дивовижна красуня з маленького провінційного волинського містечка?...Таємні товариства і неймовірні історії кохання, карколомні повороти долі батька Софії, спричинені війнами та революцією, пригоди його однофамільця й суперника – графа Неродова, розвідника, подвійного агента й міжнародного авантюриста.

Гуменюк Н. Плач пересмішниці: роман / Надія Гуменюк. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. – 256 с.

Переламні 1990-і. Юність Нори була сповнена випробувань: зрада батька, безробіття матері, оманливе кохання, бідність, пастка, в яку її заманили торгівці живим товаром. Розум та наполегливість допомогли Норі не просто вижити, але й прибрати до рук бізнес чоловікової родини і стати залізною Норою. А ще був прихований від усіх гріх. Роки мчали стрімголов, помилки минулого лишалися позаду. Але не зникали. Несподівана зустріч з атовцем Левком збурила в пам’яті Нори болючий спогад. Бо тоді, у боротьбі за найвигідніше місце під сонцем, жінка втратила щось значно важливіше... Що поєднує впливову бізнесвумен із простим хлопцем-атовцем? І чому Норі так боляче і водночас так хочеться зазирнути в його очі?...

Гурницька Н. Мелодія кави у тональності кардамону: роман / Наталія Гурницька. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013. – 400 с.

Драматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова XIX сторіччя! Що це – мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї – це перше кохання, для нього – мабуть, уже й останнє... Чи отримають закохані шанс змінити власну долю, залишитись разом і чи взагалі можливо побудувати щастя, балансуючи на краю прірви та порушуючи всі можливі заборони?...

Джіо С. Бунгало: роман / Сара Джіо. – «Vivat», 2021. – 256 с.

1942 рік. Доля Енн Келловей уже чітко окреслена – вона заручена з Джерардом Ґодфрі й упевнена, що буде щасливою. Але за кілька тижнів до весілля Енн вирішує разом зі своєю подругою дитинства Кітті піти на фронт медсестрою. Там, на Бора-Бора, вона зустрічає солдата Вестрі Ґріна, і їхня дружба переростає в справжнє кохання. У покинутому бунгало, де колись творив один знаний митець і яке тубільці вважали за прокляте місце, закохані створюють власний маленький світ посеред кривавих баталій. Війна закінчиться, і цим двом доведеться повернутися до колишнього життя й зробити вибір – якщо їм ніщо не завадить бути разом.

Коельйо П. Над річкою П’єдрою, там я сиділа та й плакала: роман / Пауло Коельйо. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. – 240 с.

Істинне кохання – віддати себе до останку. Пілар знала його з дитинства. І кохала навіть після того, як доросле життя роз’єднало їх. Він шукав своє призначення проповідника, месії, а вона шукала себе. Доленосна зустріч за стільки років нагадала про приспані почуття. Здається, час їхньої любові настав. Однак тепер усе інакше. Щоб бути разом, вони мають пожертвувати найдорожчим: Пілар – покинути колишнє життя, присвятити себе служінню іншим, а він – відректися від дару зцілення людей. Та ризикнути всім заради іншого здатен лише той, хто кохає по-справжньому…

Мочча Ф. Три метри над рівнем неба: роман / Федеріко Мочча. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. – 512 с.

Чемним дівчаткам подобаються погані хлопці. Степ – шибайголова та хуліган. Такого, як він, не запрошують на знайомство з батьками. Та йому байдуже. Головне  – ганяти на мотоциклі, жити сьогоднішнім днем. Бабі – зразкова дівчина, відмінниця та красуня. Вона могла б стати ідеальною дружиною ідеального чоловіка. Як така дівчина могла покохати пройдисвіта Степа? Два різні світи зіткнулися у міцних обіймах закоханих. Бабі починає жити захопленнями Степа. А він відчуває, як змінюється до невпізнання. Заради Бабі Степ готовий стати абсолютно іншим –  лицарем з її мрій. Але що, як вона не його принцеса?

Саліпа О. Зламані речі: роман / Ольга Саліпа. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. – 256 с.

Регіна виросла в дитбудинку. Не потрібна нікому, зайва в цьому світі, вона пізнала чимало поневірянь. Марія – донька заможного керівника, в якої завжди були дефіцитні захцянки та дорогі іграшки. Але на п’ятнадцятий день народження дівчини сталося страшне: батьки загинули в автокатастрофі. Марія опиняється в дитбудинку, де знайомиться з Регіною. З’єднані горем, сирота від народження й колишня багатійка стануть там найліпшими подругами. Обидві згодом пізнають біль зради. Обидві вистраждають своє право на любов і спокій. Але тільки одній із них вирішувати, чи заслуговує на щастя інша...

Сняданко Н. Перше слідство імператриці: роман / Наталка Сняданко. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2021. – 272 с.

Рідкісну скрипку, на якій грав ще Моцарт, зазвичай за кордон не вивозять. Виняток було зроблено для фестивалю у Львові, але ніхто навіть не припускав, що це стане важливою ланкою у цілому ланцюжку моторошних подій. Несподівано для всіх і самої себе легендарна австрійська імператриця Сіссі успішно розслідує не лише таємничий замах на власного чоловіка, а і цілий ряд інших загадок. Новий роман Наталки Сняданко за документальними матеріалами життя і пригод імператорської родини занурює читача в карколомну детективну історію з політичним підтекстом. Додаткової інтриги цій історії надає двоплановість сюжетної розповіді, завдяки якій події середини ХІХ століття несподівано гостро відлунюють у Львові початку третього тисячоліття.

Талан С. Просто гра: роман / Світлана Талан. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. – 288 с.

Надворі кінець 90-х. Ілля – простий автослюсар. Що він міг дати доньці заможного підприємця? Кохання? Звучить романтично, але без фінансового підґрунтя ця казка швидко скінчиться. Щоб розпочати свою справу, Ілля наважується попросити грошей у кримінального авторитета на прізвисько Латиш. Але «ділова угода» завершується кримінальними розбірками. До гри несподівано долучається Марго, дружина Латиша. Вона рятує хлопця, тікаючи разом із ним. Шляху назад немає. Там лишилося все, чим жив Ілля: його кохана та їхня ненароджена дитина. Тепер він – утікач. Але Ілля не сам. Він відчуває, як без бою віддає своє серце Марго, закохуючись у цю небезпечно привабливу жінку. Ілля гадає, що Марго врятувала його. Але навіщо – знає лише вона...

Талан С. Сафарі на щастя: роман / Світлана Талан. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. – 304 с.

Одним кохання дарує цілий світ. А іншим – біль нерозділених почуттів. Красунчик на все село Ростислав не звертав уваги на закохану по вуха Марусину. Він погрався з її почуттями, сказав: «Чекай на мене», – і повернуся з іншою, вродливою успішною моделлю. Мовляв, дивись, хто вона і хто ти. Принижена зрадою Марусина їде в Данію на заробітки, щоб стати успішною жінкою та повернути Ростислава. Зціпивши зуби, дівчина досягає неймовірного: стає моделлю та жаданою жінкою. Тепер уже Ростислав готовий покинути заради Марусини дружину. Але дівчина не хоче вертатися в минуле. За крок до омріяного щастя вона вдруге за життя опиниться на краю прірви. Та цього разу не для того, щоб впасти. А щоб злетіти.

Традиції та звичаї українців. – Харків: «Навчальна література», 2018. – 95 с. (Моя Україна).

Книга розповідає про стародавні й сучасні звичаї та традиції українців, про їх вірування та світогляд, знання та народну мудрість. Зі сторінок цього видання ви дізнаєтеся про найважливіші свята українців, а також – чим відрізнялося життя українців, які мешкали у різних регіонах.

Шарр'єр А. Метелик: роман / Анрі Шарр’єр; пер. з фр. З. Борисюк. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. – 576 с.

У двадцять п’ять років Анрі було обвинувачено в убивстві, якого він не скоював. Довічне ув’язнення у виправній колонії Французької Ґвіани – пеклі на землі, як її називали, – ось що чекало на хлопця. Змиритися та прийняти свою долю? Чи тікати? Знову і знову, з одиночних камер та каторжних катівень, провалюючи спробу за спробою та врешті опинившись у сумнозвісній в’язниці острова Диявола? Звідси не втекти. Людина здається. А метелик уперто б’ється об міцне, непробивне скло ліхтаря. Перепони – ніщо на шляху до світла свободи, яку неможливо втримати за ґратами.

Шкляр В. Характерник: роман / Василь Шкляр. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 304 с.

У другій половині ХVІІ століття в Запорозькій Січі сталася неймовірна подія, яку зафіксовано в архівах тодішньої Московії і яку не оминув увагою жоден доскіпливий хроніст козаччини. Та особливого чару ця пригода набуває під пером письменника, що на основі документальних джерел творить яскраву історичну реальність з життя "лицарів списа і шаблі". Кошовий Сірко, кинувши виклик самому цареві, розпочинає велику, вкрай небезпечну гру з Москвою. І треба зробити неможливе, аби в цьому поєдинку зберегти козацьку честь і гідність матері Січі. Хто просуне голову в пащу скаженого звіра?

Щеглова Л.  Мрія метелика: роман / Лія Щеглова. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 256 с.

Він з’явився в її житті раптово. І вибухнув вулкан пристрасті. Дорослий, досвідчений, забезпечений і загадковий. За майже два роки їхніх бурхливих стосунків вона не дізналася про нього нічого. А потім він зник. Забравши з собою все. Навіть її душу. Сенсу жити більше не було. Вона, як метелик, згоріла на попіл у полум’ї пристрасті. А потім – випадкова зустріч із Сергієм. Одруження, нормальне життя з нормальним чоловіком. Якого вона ніколи не кохала й не цінувала. Доки він не зник… Де він? І що відбувається?
Здається, історія йде по колу. Усе повторюється знову. Але крила метелика не можуть згоріти двічі. І справжнє кохання трапляється лише одного разу. Один раз на все життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар