понеділок, жовтня 18, 2021

Одна дата – чотири свята

Осіннього ранку, 14 жовтня 2021 р. жителі й гості с. Любитів відзначили храмове свято Покрови.
Святкова Богослужба в новому храмі Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ розпочалася із освячення води настоятелем парафії Віктором Домбровським.

Підтримати і приєднатись до спільної молитви, прибули запрошені священнослужителі: декан о. Андрій Сех із селища Голоби, о. Сергій із села Несвіч, о. Валерій із села Колодяжне.

Під час святкової відправи здійснювались традиційні церковні обряди: Таїнство Сповіді, Причастя, помазання освяченим єлеєм, Хресний хід, тощо.

Доповнювали цю благодатну атмосферу чудові спільні молитви хористів, священників та присутніх вірян до Пресвятої Діви Марії.
Під час Божественної Літургії священники, а також очільник Колодяжненської ОТГ Кашик В. Л., висловили свої найщиріші вітання парафіянам та побажання, головним з яких було сприяння подальших кроків у завершенні будівництва нового українського храму. 
Адже, вже чимало зроблено титанічними зусиллями наших добрих вірян, але ще безліч роботи попереду.


Завершилося наше престольне свято традиційним частуванням гостей різноманітними солодощами, смаколиками з ароматним теплим чаєм.

Щиро вдячні всім, хто долучився до підготовки та проведення храмового свята, а також, благодійникам, жертводавцям, небайдужим прихожанам за фінансову, фізичну та будь-яку допомогу в зведенні омріяного храму. Однією серед таких безкорисливих добродійників на свято прибула жителька с. Колодяжне Олена Філіпчук, яка вже вкотре виготовила для продажу гарні та яскраві мотанки-травнички, а виручені кошти віддала нам у церковну скарбничку.

Важливо згадати, що до 14 жовтня – дати, яка об’єднала Свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників та захисниць України, День українського козацтва та День створення УПА, Любитівська бібліотека-філія підготувала тематичну виставку літератури «За Україну та рідну землю вони хоробро йшли у бій» та святкове відео.


В даному відео поетичні побажання висловили юні читачі нашої книгозбірні, а саме: Антонюк Ярема, Антонюк Ярина, Герасимчук Ліна, Романюк Анна, Антонюк Марія, Готь Софія, Антонюк Дмитро.


Це відеопривітання під назвою «Одна дата – чотири свята» розміщене на каналі Youtube та у соцмережі Facebook. Бажаючі користувачі можуть в будь-який зручний час переглянути відео й надихнутись основною ідеєю його створення: вшанування захисників України всіх часів та поколінь, збереження пам’яті про загиблих героїв та їх звитяжних вчинків, збереження поваги до історичного минулого нашої Батьківщини.
Безмежно вдячні діткам за декламацію тематичних поезій та активну участь в нашому заході.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар