пʼятницю, листопада 19, 2021

Україна – територія Гідності та Свободи

Гідність і свобода – це ті цінності, які нероздільно пов’язані із життям людини, і відіграють важливу роль як у становленні певної особи, так і у суспільстві загалом. Гідність і свобода є одним з ключових понять головного закону нашої країни – Конституції України.

   21 листопада Україна відзначає День гідності та свободи як символ двох революцій: Помаранчевої (лист. 2004 р. – січ. 2005 р.) та Революції гідності (лист. 2013р. лют. 2014 р.).

   До цього пам’ятного дня для всіх відвідувачів нашої бібліотеки організовано тематичну виставку літератури «Україна – територія Гідності та Свободи», яка присвячена героїчному вчинку, вшануванню патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір держави.

   Так, саме майданівці, якими стала більша частина суспільства у буремні дні листопада 2004-го і 2014-го, захистили нашу свободу та незалежність, політичні та конституційні права, і насамперед, національну й громадянську гідність. Небаченим раніше масштабним виявом народного гніву, пролитою кров’ю закарбували у суспільній свідомості найголовніший урок: держава належить лише народу.

Майдани стали місцем нашої духовної сили, національної самоповаги і любові до Батьківщини. Тож, ми неодмінно повинні пам’ятати ті дні, події, вчинки, які стали частиною нашої героїчної історії й боротьби за волю, права та незалежність. 

Немає коментарів:

Дописати коментар