понеділок, лютого 21, 2022

Рідна мова - серця мого подих

 Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого духовного спадку.

    З метою максимального збереження мов всіх народів планети та шанобливого ставлення до них, ЮНЕСКО запроваджено Міжнародний день рідної мови.

В Україні це свято відзначається з 2002 року, метою якого є зміцнення державотворчої функції української мови й сприяння вільному розвитку та використанню інших мов національних меншин нашої країни.

21 лютого в Міжнародний день рідної мови, в бібліотеці відбулася патріотична година "Рідна мова - серця мого подих".

Під час проведення заходу, всі присутні дізналися історію заснування дати, яка вибрана на згадку про трагічних події, що сталися в Бангладеш 21 лютого 1952 року. Тоді від куль поліцейських загинули студенти, котрі вийшли на демонстрацію, щоб захистити свою рідну мову бенгалі, вимагаючи визнати її однією з державних мов країни.

Також, юні учасники дійства почули про цікаві тематичні факти, активно відповідали на питання інтелектуальної вікторини та переглянули виставку літератури "Мово рідна, квітуй і шануйся".

 

Тож, бережімо і плекаймо рідну мову, бо це найцінніший скарб українського народу!

Немає коментарів:

Дописати коментар