середу, квітня 16, 2014

Зробимо Україну чистою - 2014


Навесні природа нашої планети особливо вражає багатством неповторної краси, яскравим буянням зелені, розмаїттям ароматів та кольорів. Але разом з тим, потрібно пам'ятати, що після тривалої й виснажливої зими, вона дуже тендітна і вразлива. І людина, яка є невід'ємною частиною цього дива, повинна попіклуватися про матінку-природу, допомогти їй очиститись, бо саме на ній лежить відповідальність за її збереження.
 Реально оцінюючи сьогодні стан, в якому перебувають населені пункти та їх прилеглі території, розуміємо, що не даремно однією з весняних традицій в Україні є День довкілля, який відзначається у третю суботу квітня. Всесвітній День довкілля – це подія з різноманітними акціями, які проводяться у багатьох країнах світу.
Звісно, що одноденне прибирання не змінить стан забрудненості у парках та зелених зонах, але прибравши хоча б раз на рік немаленьку територію, людина задумається в наступний раз – викинути сміття під ноги чи донести його до сміттєвої урни. Адже, щоб зробити навколишнє середовище кращим, необхідно перш за все, розпочати з себе.
Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою - 2014», яка відбувається в рамках міжнародного загальносвітового руху “Let’s do it, world”, вже вкотре провела масштабне прибирання по ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Цей важливий еко-просвітницький захід отримав високу всебічну оцінку і суспільне визнання, оскільки його благородна мета навчає громадян відповідально ставитись до навколишнього середовища, природи, довкілля та акцентує увагу на необхідності залучення місцевих громад до прибирання своїх міст та селищ. 
Так вже співпало, що напередодні великого свята Пасхи та Чистого четверга, дану акцію активно підтримала й наша громада Любитівської сільської ради. Працівники державних установ та просто небайдужі люди, відклали свої справи й дружно вийшли прибирати узбіччя немалого відрізку дороги «Ковель-Луцьк». І навіть примхлива погода не завадила справжнім трударям зібрати велику кількість мішків зі сміттям для подальшої утилізації.
 Крім того, був проведений уже традиційний «суботник», на якому зроблено чимало робіт в найголовніших об’єктах с.Любитів. Сподіваємось, що ця корисна справа стане доброю щорічною традицією, яка буде об’єднувати все більше й більше жителів нашої великої сільської родини.
До речі , ініціатива в 2014 році має амбітні плани – увійти до Національного реєстру рекордів України організувавши Всеукраїнський екологічний флешмоб та наймасовіше прибирання за історію України. Тож, ми тільки раді допомогти й можливо, стати частиною цього плану. І головне – не будьте байдужими, зробіть свій внесок у «чисте» майбуття, бо як кажуть: «Разом й гори можна зрушити!».

Немає коментарів:

Дописати коментар