четвер, березня 11, 2021

Ми пам’ятаємо тебе, Тарасе!

9 березня 2021 року минуло 207 років від дня народження сина українського народу, нашого Кобзаря, генія і пророка Тараса Григоровича Шевченка.

   Все життя поета було сповнене любові до України та її простого люду, яку крізь століття ми бачимо у кожному рядку його численних творів. В творчому доробку Тараса Шевченка вірші та вислови пронизані переживаннями і болем за долю рідної землі.


 
Цьогоріч, напередодні Шевченківського дня, в нашій бібліотеці відбулася поетична година «І лине над землею Шевченкове слово». Під час заходу юні користувачі бібліотеки декламували вірші та найвідоміші вислови поета, цитати з його творів, які часто є пророчими на сьогодні.

Також, в книгозбірні для відвідувачів було організовано виставку літератури «Читаємо Тараса, учімося у нього», метою якої є розширити знання читачів щодо творчості та життєвого шляху геніального письменника, виховати любов і повагу до спадщини, яку залишив своїм нащадкам поет.

І сьогодні, актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, це те, що має беззаперечно об’єднувати всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар